hirdetés

A kkv-k egyik legnagyobb gondja a valuták szélsőséges piaci ingadozása, orvosság a dollár alapú számla

Még soha sem volt ennyire érzékeny a piaci ingadozásokra az EUR/USD árfolyam, az éppen ezért van szükség arra, hogy az európai és a hazai kkv-k helyi számlákat nyithassanak amerikai dollárban, ezzel megkönnyítve az USA-ba történő utalásaikat.

hirdetés

Különösen nehéz és időigényes lehet egy helyi dollár alapú számla megnyitása, ezért az iBanFirst nemzetközi tranzakciókra szakosodott fintech vállalat olcsóbb és gyorsabb alternatívát szeretne kínálni a probléma megoldására, különösen az amerikai piacokon résztvevőknek. Az USA-ban helyi irodával rendelkező vagy nemzetközi kereskedelmet folytató vállalatok számára a dollár alapú számla nagyobb teret és hatékonyabb működést biztosít majd, beleértve a gyors számlanyitást, az iBanFirst számlák közötti azonnali tranzakciókat, rugalmasságot és még sok mást.

Nagy az árfolyam-ingadozás (Fotó: sxc)
Nagy az árfolyam-ingadozás (Fotó: sxc)

Jónéhány európai, köztük hazai kkv is küzd az EUR/USD árfolyam ingadozásaiból adódó árfolyamkülönbséggel, mely hosszú távon befolyásolhatja a tengerentúli terjeszkedési vágyait. A hosszú feldolgozási idők, a rögzített folyamatok, valamint a magas és átláthatatlan díjak mind olyan akadályozó tényezők, amelyekkel az Atlanti-óceánon keresztül üzleti tevékenységet folytató vállalatok találkozhatnak.  helyi dollár alapú számláknak köszönhetően a vállalatoknak lehetőségük van az amerikai eladásokból származó bevételek beszedésére, továbbá arra, hogy a számláik egy helyen legyenek összesítve, azonnal és díjmentesen indíthassanak utalásokat, valamint kihasználhassák a kedvező árfolyamokat.

Pierre-Antoine Dusoulier, az iBanFirst vezérigazgatója a bejelentés kapcsán a következőket mondta: "Küldetésünk, hogy támogassuk a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó ügyfeleinket, és megkönnyítsük a napi üzleti gyakorlataikat. Az amerikai piac és az EUR/USD devizapár kulcsfontosságú a piac számára, ezért egyértelmű volt, hogy a helyi dollár alapú számlák kulcsfontosságúak lesznek. A 10 országban való jelenléttel, a helyi amerikai dollár alapú számlák kínálatával, valamint a biztonságos és átlátható technológiai felülettel az iBanFirst valódi alternatíva a nemzetközi fizetésekre."

hirdetés

Véleményvezér

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

Már több évtizede ígérik politikusaink, hogy nemsokára utolérjük Ausztriát. Nincs sok remény.
Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo