hirdetés

A katások kiütése robbantotta a mellékálláspiacot

Októberben megfordult a kata megszüntetése óta jellemző trend: több futárpartner szerződött a foodpandával, mint ahányan lemorzsolódtak. A futárok 90 százaléka az átalányadózást választja, amely főállás mellett különösen kedvező vállalkozási forma számukra. A munkaidő kötetlensége és a teljesítményarányos, óránként átlagosan 3000 forintot kitevő díjazás teszik leginkább vonzó lehetőséggé a futárkodást, amelyet a foodpanda összesítése szerint a legkülönfélébb szakmák művelői választanak: tűzoltó, festőművész, de még X-faktor előadó is akadt már a cég futárpartnerei között.

hirdetés

Van, aki hétköznaponként négy órát futárkodik, de olyan is akad, aki csak egy hétvégi napot vállal be a főállása mellett. Minden második foodpanda futár főállása mellett végzi az ételkiszállító tevékenységet, így nagyon értékeli, hogy rugalmasan állíthatja össze a műszakjait.

Tanártól a fotósig

A fizikai munkát végzők szívesen választják ezt a plusz kereseti lehetőséget, de mellettük jócskán akadnak a futárok között szellemi foglalkozásúak is. Az eredeti szakmák, főállások palettája igen széles és színes: a bringás, motoros és autós kiszállítók között vannak tanárok, rendőrök, tűzoltók, katonák, targoncakezelők, de edzőterem-tulajdonosok és fotósok is. A legextrémebb hivatásnak eddig a festőművész és a felnőttfilmes számított, de megfordult már a futárok között X-faktor énekes is.

Az egykori tüntetők mellékállásban nyomják (Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu/Izsó Márton Artúr)Az egykori tüntetők mellékállásban nyomják (Fotó: Privátbankár.hu/Mfor.hu/Izsó Márton Artúr)

Ahogy a munkaidőt, úgy a munkavégzés területét is maguk a partnerek határozhatják meg, sokan a lakhelyük környékén szeretnek dolgozni, de a választást nagyban befolyásolja a futárkodáshoz használt jármű fajtája is.

250 ezer havonta

Egy jól teljesítő, részidős foodpandás futárpartner a főtevékenységként futárkodó kollégáihoz hasonlóan több mint 3000 forintos óradíjat is el tud érni, így heti 20 óra munkával több mint 250 ezer forint extra bevételre tehet szert a főállása mellett. A másodállású futárok jellemzően az átalányadózást választják, amellyel évi 2 millió forint bevételig nem kell személyi jövedelemadót fizetniük futárbevételeik után, hiszen járulékaikról az a munkahely gondoskodik, ahol főállásban dolgoznak.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo