hirdetés

25 országból érkezettek főnöke lett egy magyar szakember

Magyar elnököt választott a világ legnagyobb, családi tulajdonú villamossági kereskedelmi cégeket tömörítő egyesülete az IMELCO. Mentes Zsolt, a szervezet Dubrovniki kongresszusán beiktatott vezetőjeként kifejtette: már globálisan is érezhető az energiahatékony termékek iránti kereslet növekedése, amihez a megfelelő árualap összességében rendelkezésre áll.

hirdetés

A közelmúltban Dubrovnikban tartotta kongresszusát az idén 30 éves, Európától, Ausztrálián át az USÁ-ig, 25 ország több, mint 1100 családi tulajdonú villamossági kereskedelmi cégeit tömörítő IMELCO. Az eseményen beiktatott új elnök, Mentes Zsolt, a Mentavill kft. tulajdonos-ügyvezetője kifejtette: a nemzetközi szervezet mottójának számító Power of Partners (a partnerek ereje) jegyében, a beszállítókkal kialakított kiváló kapcsolatnak is köszönhetően, tagjaik globálisan is a megkívánt árualapot tartva, eredményesen működtek a covid időszakában. Mivel az egyik legnagyobb felvevőpiacnak számító építőipar sem állt le a pandémia idején, a villamossági kereskedők jellemzően nem kényszerültek leépítésre, többségük inkább a növekedésre, a hálózatbővítésre koncentrálhatott. A járvány kirobbanása, 2020 eleje óta a Mentavill is új munkahelyeket teremtve, több új üzletet nyitott Magyarországon.

Mentes Zsolt (Fotó: Imelco)
Mentes Zsolt (Fotó: Imelco)

Mentes Zsolt kifejtette: „az IMELCO elnökeként most a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy a pandémia időszakában kialakult, online kapcsolatra alapozott együttműködések fenntartása mellett, az ágazat fejlődését elősegítve, a személyes jelenléten alapuló aktív üzleti és szervezeti kapcsolatok is visszaépüljenek. Már csak azért is, mert a tagjaink által globálisan is érzékelt energiakrízis, illetve az elszabaduló infláció, valamint az Ipar 2.0 új technológiai megoldásaihoz kötődő kihívások a családi villamossági kereskedőktől is új stratégiákat követelnek meg.”

Az IMELCO új elnöke: a globális trendhez igazodva, szeptember óta Magyarországon is robbanásszerűen megnőtt az igény az energiatakarékos termékek felé. Kiemelkedő keresletet támasztva a LED világítás, az elektromos fűtőtestek és az energiafelhasználás mérését szolgáló, energiamenedzsmenthez kapcsolódó készülékek iránt. Szavai szerint mindez azt mutatja, hogy a cégek és a háztartások egyaránt felismerték: az energia-árrobanás időszakában csak a legkorszerűbb, energiahatékony beruházásokkal lehet mérsékelni az energiaköltségeket. Ami hosszútávon nemcsak jelentős energiaköltség megtakarítással jár, hanem a fenntartható fejlődést is szolgálja.

hirdetés

Véleményvezér

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo