hirdetés

Már száznál több startup jelentkezett a PowerUp! versenyre

Több mint száz startup érdeklődött már az InnoEnergy PowerUp! pályázata iránt, amely Közép-Európa legnagyobb versenye olyan vállalkozók számára, akik a fenntartható energia megoldásokon dolgoznak. A versenyre bárki jelentkezhet, aki fel tud mutatni egy energiaiparral kapcsolatos projektet, prototípust, egy lelkes csapatot és egy két éven belül megvalósítható piacra lépési tervet.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

„A leadott pályázati anyagok sokfélesége azt mutatja, hogy a fiatal vállalatok rugalmasan reagálnak az energiaszektor változásaira, és projektjeikkel alkalmazkodnak a piaci igényekhez. Köztük sok jelentkező az energiatermeléssel és a környezetvédelemmel kapcsolatos költségek csökkentésére fókuszál. Mi olyan vállalatok fejlesztéseit és marketing folyamatait segítjük, amelyek globális jelentőségű megoldásokat kívánnak létrehozni” – hangsúlyozta Jakub Miler, az InnoEnergy közép-európai ágának vezérigazgatója, a PowerUp! szervezője.

startup, Kép: Pixabay

Mára a korábbi versenyek két győztese világvállalattá nőtte ki magát annak köszönhetően, hogy az InnoEnergy támogatásával gyorsan kifejlesztették és értékesítették a projektjeiket, majd beléptek az európai, az ázsiai és az amerikai piacra. A PowerUp! legsikeresebb versenyzői lehetőséget kapnak a Highway® programban való részvételre, amelynek keretében a pénznyeremények mellett akár 150.000 eurós támogatást is kaphatnak, fedezve ezzel a csapatépítés, a technikai fejlesztés, az üzleti modell létrehozásának és ellenőrzésének, illetve a nemzetközi piacra való belépés költségeit.

„Csupán egy innovatív ötlet nem elég. Az energiapiac nagyon gyorsan változik, így az idő nagyon jelentős tényező a startupok és a vállalkozók számára. A potenciális vásárlókkal olyan gyorsan kell felvenni a kapcsolatot, ahogyan csak

A startupok a mai aranyláz, a vállalkozók az aranyásók
Aranyláz, aranybánya, aranyásók. Kulcsszavak egy, a mai startupok helyzetét elemző szakmai sajtóbeszélgetésről, amelyet az InnoEnergy cég szervezett, a szakma neves szakértőinek bevonásával. Az InnoEnergy a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztések motorja Európában. Segíti, és anyagilag támogatja az innovációt, a tantermektől kezdve a vásárlókig, partnerhálózatán Európát átívelő kapcsolatok jöhetnek létre.
lehet, hogy kitapasztaljuk az elvárásaikat. Az igényeknek való megfelelés és az érték, amelyet a termék használata képvisel, fontosabb, mint maga a termék” – tanácsolja a startupok számára Mateusz Lisowski, az Entech vezérigazgatója, egy olyan vállalaté, amely hőtárolásra és kis távolságban történő (maximum 30 km) szállításra alkalmas, fázisátalakító anyaggal bélelt tartályokat kínál.

A PowerUp! verseny nagy döntője Budapesten lesz, míg a regionális megmérettetéseket intenzív workshopok előzik meg, lehetőséget biztosítva a résztvevők számára, hogy kidolgozhassák pályázatuk részleteit, illetve továbbfejleszthessék előadói képességeiket. A mai napig 16 ország 108 startup vállalkozása jelentkezett a versenyre.

A PowerUp! olyan jelentkezők nevezését várja, akik az új technológiák kialakításával nem csak a felhasználók, hanem a gyártók és az energiaellátók számára is képesek hasznot hozni a nemzetközi színtéren.

A projektek leadásának határideje 2017. szeptember 11.
Az InnoEnergy a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztések motorja Európában. A folyamat minden szintjén segíti, és anyagilag támogatja az innovációt, a tantermektől kezdve a vásárlókig. Partnerhálózatán keresztül Európát átívelő kapcsolatok jöhetnek létre, közelebb hozván egymáshoz a feltalálókat, az iparág képviselőit, a vállalkozókat, a piacokat, a diplomásokat, a munkáltatókat, a kutatókat és a nagyvállalatokat.

 

 

hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo