Siker és etika – lehet együtt?

Lehet-e kifizetődő az etikus magatartás az üzleti életben? Önfeláldozás-e, ha cégünk működése során a profitérdekek mellett a környezet és a társadalom tágabb érdekeire is tekintettel vagyunk? Vagy nincs is már másik út?

Be lehet-e tudatosan építeni a tisztességes emberi értékrendeket a cégbe vagy ez csak a vezetők és az ott dolgozó emberek magukkal hozott emberi moralitásán múlik? Mondhatja-e magáról egy vállalat, hogy etikus, ha terméke, szolgáltatása károsít embert, állatot, természetet? Elfogadható-e még az az érv, hogy az etikus üzleti magatartás nem kifizetődő? Szemben áll-e egymással az üzleti siker és az etikus működés vagy épp ellenkezőleg?

Ezekre a kérdésekre keresik és adják meg a válaszokat az idei Üzleti Etikus Cégek Fórumának előadói és résztvevői az interaktív beszélgetéseiken. Évente egyszer, most harmadszorra gyűlnek össze az etikus cégek vezetői, valamint a társadalom és az üzleti élet képviselői, hogy üzlet és etika kapcsolatának kérdéseit megvitassák és mások számára is elgondolkodtató, a széles körű megértést segítő válaszokat adjanak.

Egy etikus vállalkozó ezért megérti, hogy a saját érdekeit csak úgy tudja érvényesíteni, ha a világ, a környezet érdekeit érvényre juttatja mindennapi tevékenységében. Azonban még ez is csak egy lépés: fel kell ismernünk, hogy a vállalkozók is részei a társadalomnak, ezért a társadalom érdekeit a saját érdekei elé kell helyeznie– mondta László Ervin professzor, a Budapest Klubelnöke, a hazai üzleti etikai díj alapítója tavaly, az Üzleti Etikus Cégek Fórumán.

Az Üzleti Etikai Díj megalapítása óta sokat változott a világ és a cégek felelősségtudata. Ez a fórum azért jött létre, hogy lássuk, hol tartunk ma, és milyen kilátásai vannak a tisztességes, lelkiismeretes üzleti jelenlétnek ma Magyarországon – mondja Demcsák Mária, a Piac & Profit alapító főszerkesztője, az Üzleti Etikai Díj társalapítója.

Az Üzleti Etikus Cégek Fórumára 2015. június 4-én a téma szakértői mellett a hazai üzleti élet szereplői, az üzleti etikai díjat kapott cégek képviselői vitatják meg egymással a tisztességes üzleti magatartásmód térhódításának esélyeit. Legyen ott Ön is!

Részletes program és regisztráció itt!

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo