Gyerek a munkahelyen – szülői felügyelettel

Kísérleti jelleggel 5 munkaállomásos gyermekbarát iroda kezdte meg működését a K&H új székházában. Azok a kollégák akik néhány órára vagy 1-2 napra nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani, ebben az irodában végezhetik munkájukat, miközben gyermekük saját szülői felügyeletük alatt egy játszósarokban töltheti el ezt az időt.

A cég egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területe a vonzó munkahely kialakítása, aminek keretében családbarát intézkedésekkel is igyekeznek megkönnyíteni a munkatársak számára a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését.

Júliustól az új székházában dolgozó munkatársak igénybe vehetik az új gyermekbarát munkahelyi irodát is. Az egyelőre 5 munkaállomással működő iroda létrehozásának célja az volt, hogy azon munkatársak, akik néhány órára, vagy 1-2 napra nem tudják gyermekük elhelyezését megoldani, ebben az irodában végezhessék munkájukat, miközben gyermekük saját szülői felügyelet mellett egy játszósarokban tölti el az időt.

„A nyári időszak pont jó alkalom az új iroda tesztelésére, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy sok szülőnek problémát okoz a gyermek elhelyezése a szünet alatt. A nyaralások, táborok, nagyszülőknél töltött időszakok között könnyen adódhat egy-egy nap, amikor a szülő nem tud gondoskodni a gyermek megfelelő elhelyezéséről, szabadságot pedig épp nem tud, vagy nem szeretne kivenni. Ezekben az esetekben jelenthet megoldást a gyermekbarát iroda, amit munkatársaink és gyermekeik lelkesen birtokba is vettek. Valószínűleg a nyár folyamán többen élnek majd a lehetőséggel, a jövőben az ő visszajelzéseik alapján tudjuk tovább fejleszteni kezdeményezésünket” – fűzte hozzá Végh József humánpolitikai igazgató.

K&H Csoport alig egy hónappal ezelőtt kapta meg másokkal együtt az mtd Tanácsadó Közösség által alapított Sokszínű és családbarát munkahely elismerést. A nyertesekről itt olvashat.

Az amerikai módi
Marissa Mayer épp egy évvel ezelőtt, hat hónapos terhesen lett a Yahoo vezérigazgatója, de a kinevezése napján közölte, mindössze két hét szülési szabadságot vesz majd ki. Azóta pedig gyerekszobát alakíttatott ki - saját pénzén - közvetlenül az irodája mellett. A "nő, aki áttörte az üvegplafont" ugyanakkor nem ennyire belátó más családos munkavállalókkal. Megszüntette ugyanis a távmunka lehetőségét, nagy vihart kavarva ezzel.

Véleményvezér

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo