Versenyben az ifjú adószakértők

2013. március 03. vasárnap - 12:38 / piacesprofit.hu
  •    

Elindult az Ernst & Young idei Adóversenye, a felsőbbéves és frissen végzett hallgatóknak meghirdetett nemzetközi esettanulmány versenyre egy hónapon keresztül lehet beküldeni a pályaműveket.

A Magyarországon egyedülálló Adóversenyt idén hetedik alkalommal rendezi meg az Ernst & Young. A pályázó felsőbbéves és frissen végzett hallgatók feladata egy valós ügyfélmegbízáson alapuló esettanulmány elkészítése. A diákok munkájuk során szakmai segítséget is kapnak az Ernst & Young szakértőitől, bepillantást nyerve az adótanácsadás világába.

„Az Ernst & Youngnál szakmai feladataink mellett felelősséget érzünk a hazai adókultúra alakításáért és támogatásáért. Különösen odafigyelünk a téma iránt érdeklődő diákok – leendő adószakemberek – szakmai fejlődésére, mivel a hazai felsőoktatás tematikájában nem hangsúlyos a célzott adóoktatás. Professzionális csapatunkban a fejlődésé és a kreativitásé a főszerep. Az Adóverseny ezeket az értékeket testesíti meg” – mondta Rencz Botond, az Ernst & Young Adótanácsadási Szolgáltatások Üzletágának regionális vezető partnere.

A pályaműveket egy hónapon keresztül lehet elkészíteni, a beküldési határidő 2013. március 20-a. A nemzeti döntő össznyereménye idén 800 ezer forint. A legjobb dolgozatot elkészítő a pénzjutalom mellett állásajánlatot is kap az Ernst & Youngtól és részt vehet „Az Év Ifjú Adószakembere” („Young Tax Professional of the Year”) nemzetközi verseny koppenhágai döntőjén. A globális verseny győztese 30 napos világkörüli utat nyer, amely során ellátogathat Londonba, Washingtonba és Hong Kong-ba.

Szakmai tapasztalat
„Nemzetközi adózással foglalkozó szakemberként rendkívül izgalmas számomra, hogy a világ vezető gazdasági és politikai központjaiban szerezhetek gyakorlati tudást. Az út során ugyanis mindhárom városban részt veszek majd az Ernst & Young helyi irodáinak a munkájában. A szakmai tapasztalatszerzés mellett nagyon fontosnak tartom, hogy betekintést nyerhetek az adott ország üzleti, társadalmi és kulturális folyamataiba, amely tudást később munkám során is felhasználhatom” – mondta Osikovicz Edit, aki tavaly szeptember óta az Ernst & Young Adótanácsadási Üzletágának munkatársaként dolgozik.

A világversenyt tavaly a magyar győztes, Osikovicz Edit Ágnes nyerte meg. A négynapos bostoni megmérettetésen húsz ország legjobbjait utasította maga mögé. Az elismert szakértőkből álló zsűri nemzetközi adózási esettanulmányok megoldásával és személyes meghallgatásokkal tesztelte a versenyzők ismereteit, kreativitását, személyiségét, analitikai, valamint vezetői képességeit. 

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor