Tokió a legbiztonságosabb város a világon

2019. augusztus 30. péntek - 15:19 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Erre a megállapításra jutottak a brit Economist szakértői, akik a világ 60 városát vizsgálták különböző biztonsági szempontokból.

Azok közé tartozott a digitális, az egészségügyi, az infrastrukturális és a közbiztonság. Az első helyre a japán főváros, a világ legnépesebb, 14 milliós metropolisa került, amely 92 pontot kapott a lehetséges 100-ból.

depositphotos.com

depositphotos.com

A második a listán Szingapúr, 91.5, a harmadik a japán Oszaka 90.9 ponttal. A sorrend egyébként nem váratlan, ugyanez a három város szerepelt az elsők között mind a 2015-ös, mind a 2017-es hasonló felmérésen. A további sorrend: Amszterdam, Sydney, Torontó, Washington, Koppenhága, Szöul és Melbourne. 

Az elmúlt években megváltozott a biztonság szemlélete, mutat rá a jelentés. Tekintettel arra, hogy a terrorizmus és az időjárási katasztrófák egyre jobban foglalkoztatják az embereket, a vizsgálatoknál figyelembe veszik, mennyire képes egy nagyváros megbirkózni ember-okozta vagy természeti szerencsétlenségekkel. Ennek tudható be például, hogy Hongkong, amely a 9. helyen volt a két éve készült felmérésben, most az elmúlt heteknek a turistáka elriasztó viharos tüntetései következtében csak a huszadik a listán.