Több százezer menekült már dolgozik Németországban

2018. augusztus 24. péntek - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

Egy év alatt háromszorosára emelkedett a foglalkoztatottak száma a Németországban befogadott, a nyolc legtöbb menekültet jelentő ország polgárai tekintetében.

A Szövetségi Munkaügyi Hivatal adatai alapján májusban kereken 306 000 menekültet foglalkoztattak már ezekből az országokból, szemben az egy évvel korábbi mintegy 100 000-rel. A foglalkoztatottak többsége szír és afgán. Háromnegyedüknek van már állandó munkaszerződése is, és fizeti a társadalombiztosítási díjakat.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A még munkát keresők túlnyomó része integrációs és nyelvtanfolyamokon vesz részt. Az illetékes hatóságok szerint a bevándorlókra annál nagyobb szükség van, miután a tanoncképzésben több mint húsz éve nem tapasztalt hiány van jelentkezőkben: az érdekelt vállalatok harmada nem talál utánpótlást.

(Forrás: WEF, Davos)

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.