Tesla áráért vehet elektromos bogárhátút

2019. április 20. szombat - 16:06 / piacesprofit.hu
  •    

Kedveli még a régi, bogárhátú Volkswagent, de akar környezetbarátian, villanymotorral autózni? Megteheti – de annyiba kerül, amennyiért egy Teslát is vehet.

Német VW-rajongó jutott az ötletre, hogy „korszerűsíti” a cég legnépszerűbb járműveit, a fél századon át gyártott bogárhátút és a máig forgalmazott Transportert. A megoldás nem túl bonyolult: kiszerelik a boxermotort, és elektromos hajtómű kerül a helyébe. Ahol a tank volt, ott a töltőberendezés kap helyet, a hátsó ülés mögé pedig beszerelik az akkumulátort.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Johannes Bodien kis vállalkozása az elmúlt két évben öt oldtimer Volkswagent alakított át. A kocsikat brazíliai és mexikói megbízottai kutatják fel. Dél-Amerikában ugyanis a 80-as évekig gyártották ezeket az autókat, így jó állapotban lévő példányokat lehet beszerezni.

A legalábbis meghajtásuk tekintetében korszerűre varázsolt VW-k iránt nagy az érdeklődés, pedig olcsónak egyáltalán nem mondhatók. A City nevű, amellyel mindössze 70 km-t lehet megtenni, 30 000 eurónál kezdődik, a Country-Voltimer már kétszer akkora távolságot tud megtenni és 38 500-ba kerül.

Mindent külön szabályoznak, ami gurul
A német kormány hamarosan engedélyezi az elektromos rollerek használatát, de a szabályozás módja még vitatott. Egyelőre nincs döntés arról, hogy engedélyezzék-e a lassabb e-rollerek használatát a járdákon, mert sokan balesetektől tartanak.

Aki hajlandó letenni 60 000 eurót egy T1 vagy T2-es Transporterért, az 200 km-re jut egy töltéssel, ha pedig rátesz 15 000-et, olyan akkut kap, amellyel akár 400 km-t autózhat. A telepek között egyébként van olyan is, amely balesetes Tesla-kocsiból származik. Egyébként a villany-Volkswagen-oldtimerek árfekvésben éppen ott vannak, mint a legkorszerűbb amerikai elektromos kocsi.

(Forrás: Focus)