Tarlós BKV-ingatlanokat adna el a kormánynak

2011. február 22. kedd - 23:09 / PP/MTI
  •    

A BKV márciusban 19 milliárd forintot kaphat az államtól, cserébe a főváros két ingatlant átadna - mondta Tarlós István főpolgármester kedd este a HírTV Rájátszás című műsorában.

Közölte, hogy ez a 19 milliárd forint a BKV idei finanszírozásának biztosítására lesz elég, szigorú költségvetést készítenek, és az államnak be kellene szállnia 2012-től az adósságállomány szanálásába. Ezt követően lehetne elmondani, hogy a BKV helyzete megoldódott. A főváros két ingatlant, az Operettszínház, illetve a Műcsarnok mögötti területet adná át az államnak, illetve tervben van a Trafó átadása is. Tarlós István hangsúlyozta, hogy ezek értéke még mindig nem éri el a 19 milliárd forintot.

Vitézy egyösszegben kérné

A BKV 2011-es költségvetésében 30 milliárd forintos hiány van, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az Indexnek adott interjújában azt mondta, az lenne a legjobb, ha ezt az összeget egy összegben megkapná a BKV. Vitézy szt is bejelentette, hogy új, a villamosokhoz igazított, 60 másodperces lámpaciklusra állnak át hamarosan a Nagykörúton, ami hatással lesz az egész belvárosi közlekedésre.