Sztárgázsit követelnek az olimpikon atléták is

2018. október 20. szombat - 16:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az élsport milliárdos bevételeket generál – szereplőit ugyanúgy meg kell fizetni, mint a színészeket, követelik német atléták.

Tavaly alakított érdekképviseletük, a Német Atléták Egyesülete, azt igényli: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) minden olimpiai ciklus valamennyi bevételének 25 százalékát juttassa közvetlenül az atlétáknak, további 10 százalékot kapjon, ugyancsak közvetlenül, a Wada, a Nemzetközi Doping-ellenes Szövetség.

olimpiai karikak

Kép: Pixabay

Thomas Röhler, a gerelyhajítás olimpiai- és Európa-bajnoka nyilatkozatában hangoztatta: az atléták is szereplői a nagy szórakoztatóipari szolgáltatásnak, amit az olimpiai játékok jelentenek, ezért őket ugyanúgy meg kell fizetni teljesítményükért, mint a színészeket.

Egyszer kell híresnek lenni, és dől a pénz
Roger Federer, a tenisz svájci világsztárja csak reklámozással évi 74 millió dollárt keres. A 37 éves bajnok tíz évre írt alá újabb szerződést, és nem foglalkozik még a visszavonulással.

A jelenlegi olimpiai ciklusban az IOC közvetítési jogok eladásából és hirdetésekből összesen mintegy 5 milliárd euróra számíthat.

(Forrás: Der Spiegel).