Színvonalas mérkőzések az első siófoki menedzser tenisz versenyen

2013. június 26. szerda - 12:21 / piacesprofit.hu
  •    

Idén 10 regionális állomásból és budapesti döntőből álló IX. Manager Open , a 2013.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság ötödik versenyének a hét végén Siófok volt a házigazdája. A Balaton nyári fővárosának is nevezett város első ízben rendezett menedzserek részére regionális tornát.

Helyszín a Városi Sportcentrumban volt ahol  8 szépen előkészített pálya várta az indulókat , amely mellett két salakos focipálya  és egy kézilabda csarnok is a város sportéletét szolgálja. A népes hozzátartozói , baráti sereg a pályákat övező ligetes részben , árnyékból figyelhették  a tűző napon játszó kedvenceiket.

A megnyitón dr Balázs Árpád polgármester nevében Gyarmati László, az SVSE klub elnöke üdvözölte a Siófokról és környékéről valamint a Győrből , Budapestről , Kecskemétről érkezett menedzser teniszezőket. Baracskai Ferenc, aki Illés Ágnessel a verseny egyetlen vegyes párját alkotta ,a Menedzserek Országos Szövetsége sikeres ujjászervezéséről beszélt. Pintér Balázs a Menedzser Alapítvány vezetője utalt az eddigi sikeres állomásokra. Hámori Tamás, a Bajnokság versenyigazgatója felhívta a figyelmet a következő színhelyre. Július 27-én ugyanis Keszthely is bekapcsolódik az országos verseny sorozatba. Egyúttal köszönetet mondott a Manager Open  támogatóinak így a Synergon Nyrt – nak , a Földgázszállító Rt-nek , a KPMG -nek , az Autó-Licit Kft-nek , a Béres Rt-nek ,a HGD Kft-nek, a HORFER Serleg Kft-nek továbbá a média partnereknek , a Figyelőnek , a Piac & Profit üzleti magazinnak , a Gerendaház Magazinnak valamint az „ I love Balaton „ on-line cégnek. Ezt követően Borsányi Tibor versenybíró ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet.

A két rövidített játszmából álló összecsapásokra két korosztályban került sor. Az egyikben csoportokban a másikban körmérkőzés formájában küzdöttek meg az egyes párok majd a legjobb 4 között már kieséses formában folytatódott a verseny. A színvonalas mérkőzéseken olyan ismert vállalatok döntést hozó képviselői vettek részt ,mint a fővárosból a Budapest Bank és a Corinthia Hotel , Siófokról pedig a  Wolksvagen , az OTP , az FGSZ , a  Dunaferr helyi vezetői illetve a Polgármesteri Hivatal több felelős munkatársa. A versenyt megtisztelte jelenlétével a Menedzser Szövetség elnöksége részéről Zentai Gábor és Nyulász Antal  továbbá szurkolóként  Fésüs Nelly , az ismert musical színésznő és rendező.

Az 50 éven aluliak korcsoportjában a győzelmet az Oroszi János – Csányi Szabolcs / Kecskemét /  szerezte meg a helyiek legjobb párosa a Deák Tamá,s – Pinczés Gábor pár ellen , az eredmény  4 : 3 , 4 : 1 volt. Harmadik helyezést szerzett  a Kozák Tibor – Somogyi János / Győr / és a Balogh Zsolt – Harkai Csaba / Siófok / páros. Az 50 éven felüliek korcsoportjában a Horváth Sándor – Márton Kálmán nyert , második a Pék Ferenc – Horváth László lett harmadik helyezést pedig a Nagy Árpád- Gyarmati László összetételű pár szerzett , mindnyájan siófokiak. Az említett párok  nemcsak azért voltak elégedettek  , mert jogot szereztek az október 5–i budapesti országos döntőn való részvételre , hanem azért is mert az első helyezettek  5- 5 , a második helyezettek 3- 3  míg a harmadik helyezettek tagjai 1-1 pontot szereztek. Az országos pontversenyben a mostani két szám győztese így felzárkózott az eddigi viadalok győztes kettősei mellé.

A vigaszverseny döntőjében a Pintér Csaba – Hugyák  Ádám  helyi menedzser kettős nyert az ugyancsak siófoki Juhász József- Morcz Gábor pár ellen. Itt a két harmadik a Hidi Tamás- Somogyvári Csaba / Siófok / és a Timku Szabolcs – Vajtó Lajos / Budapest / párosok lettek.

A verseny délelőttjén Joó Gabriella , a Part FM rádió megbízásából riportot  készített Hámori Tamással a Bajnokság előzményeiről , fejlődéséről , a jelenlegi  viadal érdekességeiről. A riportot a nap folyamán többször is lejátszották. A viadal helyi média partnere volt még a Balaton FM rádió ,  a Siófoki Napilap , amely korábban beharangozót közölt a versenyről továbbá a Heti Hirdető.

Az ünnepélyes díjkiosztón a két győztes páros serleget a további helyezettek valamint a vigasz verseny legjobbjai a fővárosi Corinthia Hotel , a Menedzser Alapítvány , a helyi Polgármesteri Hivatal , a Karádi Gazdabolt – Stihl szakkereskedés , a Balatoni Hajózási Kft , a Hotel Azúr , a Sendex csoport , a Calypso Étterem, a Juhász Kereskedő Ház valamint a Marci pékség ajándékait vehették át. A díjakat a rendkívűl komoly előkészítő munkát végző Kasza Margó ,a viadal szervezője  , Pintér Balázs és Hámori Tamás adta át. A résztvevők és kísérőik – ugyancsak a Marci pékség jóvoltából – ízletes pörköltből álló ebédet is elfogyaszthattak.

A versenyről készített fotók a www.menedzserekorszagosszovetsege.hu web oldalon és ezen a linken tekinthetők meg.