Sikerekre számítunk a vizes VB-n

2017. július 14. péntek - 17:07 / piacesprofit.hu
  •    

A Kutatópont reprezentatív felméréséből kiderült: a magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a budapesti vizes világbajnokságon. A rajongók fele a tévében követi majd az eseményt.

A Kutatópont 2017. július 11. és 13. között kérdezett meg 1000, 18 éves és idősebb magyarországi lakost reprezentatív mintavétel segítségével a most kezdődő magyarországi vizes világbajnoksággal kapcsolatban. A megkérdezettek közül, alig van olyan, aki nem hallott még az eseményről (100 megkérdezettből 91 hallott róla), és közel kétharmaduk (65%) örül annak, hogy Magyarországon rendezik a FINA 2017-es eseményét. A pozitív várakozás jellemzőbb a nagyobb városokban élőkre, illetve a magasabb iskolai végzettségűekre.

vizesvbmti_512

A megkérdezettek túlnyomó többsége (83%) a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít és mindössze töredék (6%) gondolja azt, hogy sikertelen lesz (a maradék 11 százalék nem tudja ezt megítélni). Szervezés szempontjából is sikerre számít a többség (59%).

Elsősorban a televíziós közvetítések segítségével fogják követni az eseményeket a magyarok (56%), de 5 százalék élőben is tervez részt venni a rendezvényen. A helyszíni részvételt preferálók (és egyáltalán az eseményeket követők) között felülreprezentáltak a budapestiek, a férfiak, illetve a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők.

Milyen cégek állnak a Vizes vb mögött?
„Két város, öt helyszín, hat sportág, közel 2.500 sportoló, 17 napig tartó versengések” – olvashatjuk a 17. FINA Világbajnokság hivatalos honlapján. De vajon mennyibe kerül egy ilyen nagyszabású sportesemény megvalósítása, és ki biztosítja hozzá a megfelelő alapot?

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor