Remekül sikerült a kecskeméti regionális menedzser viadal

2014. május 19. hétfő - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

A X. Manager Open , a 2014.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság második versenyére a hét végén Kecskeméten került sor. Amíg szinte az egész országban viharos esős időjárás volt, a gyönyörű alföldi várost ez szinte teljesen elkerülte és az Ujhidi Tenisz Klub ragyogóan előkészített pályáin egész este hétig pattogott a labda.

Kép:Pixabay

A rendezők örömére – az előző , a győri viadalhoz hasonlóan – itt is megdőlt a tavalyi részvételi rekord. A helyi vállalkozókon és menedzsereken felül soltvadkerti , kiskőrösi , dunaújvárosi ,szegedi és budapesti menedzserek is játékra jelentkeztek. Sőt, külföldi résztvevő is akadt az osztrák Thomas Fischer , a Corinthia hotel igazgatója és párja Gerwin Beran , a Hungarotickets Kft ügyvezető igazgatója személyében.

A megnyitó során Hámori Tamás versenyigazgató üdvözölte a megjelent versenyzőket , köztük külön azokat akik először látogattak Kecskemétre , hogy bekapcsolódjanak az idei jubileumi verseny sorozatba. Felhívta a figyelmet érdemes minél több tornán elindulni , mivel idén ugyancsak értékes díjak várják az összesített pontversenyben majd élen végzetteket. Pintér Balázs , a Menedzser Alapítvány vezetője elmondta , hogy a jubileumi évre tekintettel az Alapitvány Sport tagozatot hoz létre a Manager Open idei résztvevőiből, akik rendszeresen tájékoztatást kapnak a Szövetség aktuális programjairól. Bemutatta az erre az alkalomra készített molinót és az első kártyát ünnepélyesen átadta Hámori Tamásnak, a verseny sorozat ötlet gazdájának az elmúlt tíz évben a Manager Open megszervezésében és lebonyolításában végzett tevékenysége elismeréseként.

Újhidi Zoltán klubigazgató ismertette a sorsolást, majd a résztvevők a szokásos módon először csoportokat alkottak és azon belül körmérkőzésen döntötték el , hogy ki jut tovább. A mezőnyt színesítette egy női és két vegyes páros is. A tavalyi budapesti döntőn jól szerepelt Szűcs Enikő, új párjával a fiatal Újhidi Annával két férfi párost is megvertek és csak rosszabb „ gólaránnyal „ estek el a továbbjutástól.

Ezt követően a legjobb 8 páros már kieséses formában küzdött meg egymással. A pontot adó legjobb 4 közé kerülés, egy mérkőzést kivéve , ahol a korábban sikeres kecskeméti Csávás István –Tóth Péter páros még játékot sem nyert , igen szoros mérkőzéseket hozott. A kecskeméti Borbély János – Tánczos kettős egy nehéz csata után az elődöntőben is győzni tudott a Lajos Attila – Török Gábor szegedi „meglepetés”  pár ellen. Míg a másik oldalon az ugyancsak kecskeméti Oroszi János – Károlyi Tibor az előző döntő játszmás mérkőzéssel a lábukban már fáradó Orosz Béla – Németh Zsolt helyi kettős ellen diadalmaskodott. A döntő színvonalas küzdelemben és ismét csak döntő játszmában dőlt el az Oroszi-Károlyi pár javára, akik így a győztesnek járó 5 ponttal fejezték be a küzdelmet. A második helyezett 3, a két-harmadik tagjai 1-1 ponttal gyarapodtak.

A vigaszversenyben már az első fordulóban „ elvérzett „ a Szigeti Csilla – Patonai Balázs vegyes pár , mégpedig épp a másik, ugyancsak helyi másik vegyes páros Bebők Márta- Finta Attila ellenében. Az ellenkező ágon a Timku Szabolcs – Vajtó Lajos fővárosi páros az osztrák párt győzte le. Végül a döntőben a kecskeméti Mátis Péter – Zsikla Szabolcs bizonyult a legjobbnak.

A késő délutáni órákra tolódott ünnepélyes díjkiosztón Hámori Tamás, Pintér Balázs ,és Újhidi Zoltán adta át a gyönyörű , a Kalocsai Porcelánfestő Kft által gyártott egyedi porcelán érmeket és a további díjakat valamint a támogatók , a budapesti Corinthia szálló ,  a Piac&Profit kiadó és a Polgármesteri Hivatal ajándékait. A díjátadón részt vett  Bebők Márta, aki egyúttal a profi fényképeket is készítette , továbbá Árva Áron , a klub egyik legtehetségesebb fiú korosztályos versenyzője.

A versenyigazgató köszönetet mondott a regionális torna további szponzorainak, így a KPMG-nek , a Béres Rt-nek , az Autó – Licit Kft-nek valamint a Menedzser Alapítványnak. A résztvevők mindegyike kézhez kapta a Design Dimenzió cég által a korábbi sajtótájékoztatón már bemutatott és sikert aratott, a jubileumi tízedik bajnokságra készített jelvényeket és belenézhetett az Art Hotel Szeged ízléses ismertető anyagaiba. A verseny alatt – ugyancsak a kiadók támogatása következtében – a Figyelő üzleti hetilap és az Üzlet&Pszichológia havi magazin egyes példányai is olvashatók voltak.

A színvonalas viadalt követően a résztvevők úgy búcsúztak, hogy találkozzunk minél többen a további állomásokon. Erre legközelebb június 7-én, a fővárostól mintegy 30 km-re lévő , remek sportlétesítményekkel és más igényes kikapcsolódást is nyújtó Tordason lesz újabb lehetőség.

A versenyről készített fotók a www.menedzserekorszagosszovetsege.hu web oldalon és a www.facebook.com/menedzserekorszagos linken tekinthetők meg.