„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei,
a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.
Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!
Az International Journal of Cancer szakfolyóirat közölte a teheráni Orvostudományi Egyetem kutatóinak beszámolóját 2004-2017 között folytatott vizsgálataikról, amelyekbe több, mint 50.000 nőt és férfit vontak be.
Azt vizsgálták, milyen kihatásai vannak a forró (legalább 60 C-fokos) fogyasztásának, ha valaki legalább napi 7 dl ilyen meleg italt iszik. Az adatok azt mutatják, hogy az 50.000-ből 317-en betegedtek meg a nyelőcső-rák leggyakoribb formájában, a forró ital tartós fogyasztása 90 százalékkal növeli a rák-megbetegedés kockázatát.
Akik nem divatból táplálkoznak mentesen
Mi az a mentes táplálkozás, mely allergéneket kerülik egyre többen itthon, és hogyan lehet megoldani mindezt egészségkárosodás nélkül a hétköznapokban? A Csak a Mentes alapítói és szakértői a hazai helyzetről és személyes érintettségükről nyilatkoznak.
Az Egészségügyi Világszervezet már 2016-ban „lehetséges rákkeltőnek” minősítette a 65 C foknál melegebb italokat, a tea mellett a kávét és a kakaót is. Hasonló eredményt mutattak a Német Rákkutatási Központ vizsgálatait is. A kutatók abból indulnak ki, hogy a forró ital sérüléseket okoz, amelyek gyulladásokat indíthatnak el és azok segítik rákkeltő anyagok kialakulását a sejtekben.