Pucér étterem a legújabb trend

2016. augusztus 15. hétfő - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

A meztelen étterem, vagy más szóval a „foodies for nudies” komoly trenddé kezd válni a nagyvilágban.

A pop-up üzletként, három hónapra létrehozott első, londoni nudista étteremben jelenleg 46.000 fős várólista van, a következőt szeptemberben, Párizsban nyitják majd. De Milánóban, Tokióban és Melburne-ben is van már hasonló.

vágyakozva beharapott ajak

A kép illusztráció!
Kép:Wikpiedia

A pucér éttermekben a vendégek teljesen ruhátlanul fogyasztják el a menüt. A nagy sikerű londoni étteremben bambusz térelválasztókkal és gyertyafénnyel teremtenek némi intimitást, az ételt pedig „minimálisan felöltözött” pincérek szolgálják fel.

A menü, ami egyébként nagyon egészséges, főként nyers ételekből, zöldségekből, gyümölcsökből áll, fejenként 60 angol fontba kerül.

De nem ez az egyetlen furcsa étterem, ami nagy sikereket arat manapság.

Fizet vagy mosogat?

Egy-egy magasabb éttermi számla láttán szokás azon humorizálni, hogy inkább maradunk mosogatni. Az amerikai énekes, Jon Bon Jovi éttermében éppen erre van lehetőség. A már hároméves Soul Kitchen célja, hogy a finom és egészséges ételek elfogyasztása mellett közösséget is teremtsen: beszélgetésre bírja a vendégeket, akik akár igazi közösséggé válhatnak.

Az étlapon nincsenek árak, az ételekért adománnyal lehet fizetni, mindenkinek belátása – pénztárcája – szerint. A minimális összeg 10 dollár, ami viszont szükség esetén kiváltható egy óra önkéntes munkával. Az önkéntesek között nemcsak rászorulók vannak, hanem olyanok is, akik így is szeretnék támogatni embertársaik étkeztetését. 2014-ben már több mint 11 500 menüt szolgáltak fel, a rászorulók és a segítő önkéntesek aránya pedig elérte az 50–50 százalékot.