Öt dolog, amitől a dolgozók félnek

2018. június 15. péntek - 10:05 / piacesprofit.hu
  •    

A legtöbben a nyugdíjas évektől, az életszínvonal csökkenésétől, és a munkahely egészségre gyakorolt negatív hatásaitól félnek. Ez derül ki a Policy Agendának a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával készült kutatásából. 

A kutatás szerint a dolgozók csaknem fele (40%) attól tart, hogy nyugdíjas korában megélhetési problémái lesznek. A megkérdezettek több mnt egyharmada félti az aktív korban elért életszínvonalat.

Sokan attól tartanak, hogy a munkájuk vagy munkahelyük veszélyeztetik az egészségét.irodaimunka_offseven

23 százalék amiatt aggódik, hogy a sok munka miatt háttérbe szorul a magánélet és konfkóliktusai lesznek a családjával.

A dolgozói társadalom 21%-a tapasztalt már az elmúlt években negatív megkülönböztetést munkahelyén, ezért ez már nem csak félelem számára, hanem valóságérzékelés is. A legerősebben a gyermekneveléssel kapcsolatos negatív megkülönböztetés jelent meg, majd a politikai vélemény miatti.

A félelem-faktorok alapján összeállított felmérés szerint majd 300 ezer dolgozó szorong a munka világától.

Merre tart az egészségügy a munkahelyeken?
Jól érzékelhetően a 2018-as év újabb trendeket hozott magával a vállalati egészség területen. Azon munkaadók számára írtam ezt a cikket, akik szeretnének újabb, esetleg az eddigiektől eltérőbb irányokat kijelölni a munkatársaik egészségének és jól-létének fejlesztésére.

Az adatokból az is kiderül, hogy a nők erősebb félelmekkel rendelkeznek, mint a férfiak. A 40-59 éves korosztály félelmei nagyobbak, mint az azt megelőzőké, vagy az őket követőké.

Iskolai végzettség kapcsán is jelentős különbségek vannak a diplomások és a maximum általános iskolát végzettek között. Míg ez utóbbi csoportnak 46%-a mondta, hogy nagyon enyhe félelmei vannak a munka világában, addig a főiskolai, vagy egyetemi diplomával rendelkezőknek 66% mondta ezt.

Nem véletlen, hogy náluk szinten minimális azok aránya, akik nagyon erős félelmekkel bírnak. Azaz minél magasabb az iskolai végzettség annál inkább csökkennek a félelmei a dolgozóknak.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.