Óriási mezőny, magas színvonal és a fővédnök indulása a 2015.évi győri menedzser versenyen

2015. május 07. csütörtök - 20:06 / PP
  •    

Idén a 10 regionális állomásból és a budapesti döntőből álló XI. Manager Open , a 2015.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság első versenyének – immár hatodik alkalommal - a gyönyörű barokk város adott otthont. Helyszíne ezúttal is a patinás Győr - Révfalusi Tenisz Klub kiválóan előkészített pályái voltak.

Lehet , hogy a csodálatos idő , lehet hogy a jól megválasztott időpont de ilyen erősségű mezőny itt még egyetlen alkalommal sem jött össze. Nemcsak a helyi egyesület hanem a másik két győri klubban , az Elektromosban  és a Lendületben teniszező cégvezetők közül is sokan elindultak , de érkeztek vállalkozók és menedzser teniszezők a fővárosból , Kecskemétről  és Siófokról is.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás versenyigazgató majd a  fővédnök Borkai Zsolt , a város olimpiai bajnok polgármestere , a MOB elnöke üdvözölte a résztvevő rekord számú versenyzőket , egyúttal  kellemes kikapcsolódást  és fair játékot kívánt az indulóknak. Ezt követően Soós Szabolcs klubigazgató ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet. A versenyzők először csoporton belül mérkőztek meg , majd a  legjobbak már egyenes  kieséses formában folytatták a versenyt..

A legnagyobb figyelem természetesen Borkai Zsolt játékát kísérte , aki Serfőző Eszterrel , a Polgármesteri Hivatal osztályvezetőjével , korábbi neves versenyzővel indult el. A sorsolás folytán igen erős csoportba kerültek és már az első mérkőzést a Soós Szabolcs – Radnóti Ákos alpolgármester alkotta pár ellen játszották és bár szoros küzdelem után ,de vereséget szenvedtek. Ez egyben a feljutást is eldöntötte , mert ugyanebbe a csoportba került a kiemelt Rózsa Sándor – Csiszár Péter kettős is , akik veretlenül jutottak fel a főtáblára. Így is elismerést aratott a Borkai páros színes technikás játéka , a MOB elnökének több szellemes megoldását is tapssal jutalmazta a szépszámú közönség.

A  versenyen a győri gazdasági élet ismert cégeinek képviseletében az indulók között volt , többek között , a Phormex Kft , az ELTEX , az Archigreen Kft valamint a Somogyi Holding vezetője , a Rába hotel igazgatója , Budapestről a  Globomax vezérigazgatója és a Generali Biztosító divízió vezetője , Siófokról az Azúr Hotel igazgatója., Kecskemétről a HungoCreative Kft tulajdonosa. A versenyt nemzetközivé tette a Corinthia Budapest szálló osztrák igazgatójának és párjának a részvétele.

A küzdelmek során több meglepetés született így például nem jutott tovább a csoportjából párjával a budapesti Amberger Árpád , aki a tavalyi döntőn második lett. Ha nagy küzdelem után is de nem került a legjobb 4 közé a korábban többszörösen döntős fővárosi Hegyi testvérpár , de a kecskeméti , összeszokott Csávás István – Tóth Péter páros sem. Az elődöntőbe végül csak győriek jutottak , és a végső sorrend az alábbi lett :

  1. Birtha Gábor – Somogyi Zsolt
  2. Csiszár Péter – Rózsa Péter
  3. Somogyi Mihály- Soós Ákos és Dániel János – Tóth Csongor

Az új szabályok szerint a győztes 8 , a második helyezett 5 , a két harmadik helyezett páros 3-3 , a legjobb 8 közé jutottak pedig 1-1 pontot szereztek  a Manager Open sorozat első állomásán.

Az élvezetes mérkőzések közben a résztvevők Komjáthy Mihály sokszoros halászlé verseny győztes által nyolc féle halból készített halászlét fogyasztották el. A főtábla mérkőzéseiről felvételt készített az Oxigén Média helyi kábeltévé akik egyúttal interjút is kértek Borkai Zsolttól , Hámori Tamástól és Soós Szabolcstól.

Az ünnepélyes díjkiosztón a versenyigazgató köszönetet mondott a viadal támogatóinak így a Globomax Rt-nek , a KPMG-nek , az Autó-Licit Kft-nek valamint a [email protected] Ügyvédi irodának továbbá az értékes ajándékokat felajánló budapesti Corinthia szállodának , a Piac&Profit kiadónak és a Győri Polgármesteri Hivatalnak. Az idei Manager Opent beharangozó múlt heti budapesti sajtótájékoztatóhoz hasonlóan itt is nagy sikert arattak Boros Betty mandala művész egyedi kerámia díjai. Az 5-8 helyezettek kézhez kapták a Figyelő gazdasági hetilap , a Piac&Profit valamint a Manager Magazin legfrissebb példányait. A résztvevők ugyanakkor érdeklődéssel olvasgatták a Neckermann utazási iroda legfrissebb ajánlatait.

A jól sikerült idénynyitót követően máris többen jelezték részvételi szándékukat a Manager Open idei második állomására , a május 16-i szentendrei fordulóra.