Óriási küzdelmek és részvételi rekord a siófoki menedzser versenyen

2015. július 16. csütörtök - 17:50 / PP
  •    

Az idei 10 regionális állomásból és budapesti döntőből álló XI. Manager Open , a 2015. évi Országos Menedzser Teniszbajnokság hatodik versenyének a hét végén Siófok volt a házigazdája. A Balaton nyári fővárosának is nevezett város harmadik alkalommal rendezett menedzserek részére regionális tornát.

Helyszín a mostanra teljes mértékben felújított, a jövő heti magyar –bosnyák Davis Kupa mérkőzésen új centerpályát avató nemzetközi szintű KC Sportcentrum volt , amely 8 szépen előkészített pályával , modern klubházzal és remek büfével várta az indulókat. Magát a versenybíróságot is meglepte a részvétel magas száma , hiszen nemcsak Siófok és környékéről hanem Tordasról , Martonvásárról, Egerből , Kecskemétről , Budapestről, Agárdról, Székesfehérvárról és Szegedről is érkeztek menedzserek, cégvezetők. Így nem csoda , hogy idei részvételi csúcs született. Ebben bizonyára szerepet játszott a gyönyörű idő , a jól eltalált időpont valamint a helyi médiának a szokásost meghaladó és hatékony szerepvállalása  / a Balatoni Futár fényképes cikkben hívta fel a figyelmet a versenyre, a Szuper Info kétszer adott beharangozót, a Balatoni Rádió is több alkalommal bemondta az eseményt./

A megnyitón dr Lengyel Róbert , Siófok polgármestere nevében Gyarmati László üdvözölte a rekord számban megjelent résztvevőket. Nyulász András főtitkár a Menedzserek Országos Szövetsége, Pintér Balázs a Menedzser Alapítvány vezetése nevében kívánt jó versenyzést. Hámori Tamás , a Bajnokság versenyigazgatója örömmel igazolta vissza a jelentkezők nagy számát , amelyben az is szerepet játszik, hogy fokozatosan kialakul az a mag , amely rendszeresen részt vesz a regionális tornákon, s ezáltal a pontversenyben is egyre komolyabb riválisaivá válnak egymásnak.

A teljes mezőny a megnyitón
Kép:Manager Open

Ezt követően az MTSZ minősített versenybírója Karap Attila ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet. Érdekessége volt a viadalnak , hogy az indulók között volt , többek között ,  Baracskai Ferenc , a Menedzserszövetség elnökségi tagja ,Stumpf Zoltán a Tenisz Szövetség Felügyelő Bizottsága elnöke , Süli Ferenc , a Balatoni Futár főszerkesztője valamint számos ismert cég / Merkantil Bank ,Ing Biztosító ,  Hudson , Renova , Gaslandcatering  , Cascar , Parfüméria  / első számú vezetője vagy vezető képviselője. Az egy játszmáért folytatott selejtező körből általában az esélyesek jutottak tovább. Egy nagyobb meglepetés akadt a fővárosi Hegyi Zoltán – Hárshegyi Károly veresége a Kiss Zoltán – Stokinger Tamás székesfehérvári kettőstől , ezáltal az utóbbi páros jutott fel a főtáblára , ahol már kieséses formában folytatódott a verseny.

A sok induló miatt ezúttal 16-osra bővített főtáblán igen izgalmas és szoros küzdelem alakult ki. Így a siófoki Lászka Milán – Dr Szabó páros  az összeszokott kecskeméti Borbély János – Tánczos Zoltán kettőst verte meg. A kecskeméti „ házi „ rangadón az ugyancsak a kevésbé esélyesnek tűnt Balogh Csaba – Fekete Zsolt pár nyert a már több alkalommal érmet szerzett Csávás István – Tóth Péter kettős ellen. A budapesti Dorka András – és a szegedi Trója Tiborból álló duó , a szegedi régiós verseny győztesei , nagy küzdelemben múlták felül az egri Hegyi József – Bozsik Attila párost , akik legutóbb a tavalyi budapesti döntő Open számának nyertesei voltak.

A két elődöntő már szép számú közönség előtt zajlott le és átlagon felüli , színvonalas csatákat hozott. Itt az agárdi  László Csaba – Szécsi Gábor páros az idén már két regionális tornán / Szentendre , Tordas /  első helyezést szerzett fővárosi Horváth Sándor – Úr Viktor kettősnél , míg a Dorka András – Trója Tibor az ugyancsak budapesti Hegyi József – dr Sás Tamás alkotta párnál bizonyult  – ha minimális mértékben is – jobbnak.

A döntő ugyancsak kiélezett küzdelmet hozott. Az agárdi pár az elején könnyen elhúzott , a fáradtnak tűnő pesti pár azonban mégis szorossá tudta tenni a mérkőzést , amely a csoportban már egyszer lezajlott összecsapás  eredményét ismételte meg  és a László- Szécsi pár megérdemelt győzelmét hozta , akik egyúttal a Siófok város menedzser páros bajnoka címet is elnyerték

Az országos  pontverseny állása ezek után a következőképp alakult: továbbra is vezet az itt 3 pontot szerző Horváth – Ur páros 20 ponttal , második helyre zárkózott fel a Dorka- Trója duó a most nyert 5 pontjával együtt összesen elért 13 pontjával. A harmadik és negyedik hely változatlanul a szegedi Lajos- Török valamint a kecskeméti Csávás – Tóth kettősé 10 illetve 9 ponttal. Őket követi az egyaránt 8 – 8  pontos ,  egy –egy régiós tornát nyerő , győri Birtha- Szabados , a budapesti első Juhász- Kovács és – akikhez most csatlakozott – a siófoki győztes László –Szécsi páros.

A vigaszversenynek is sok indulója volt. Első lett óriási küzdelemben kölcsönösen sok mérkőzés labdát hárítva a tordasi Bársony Zsolt – Takács Tibor pár a kecskeméti Tóth Jenő és Dániel apa-fiú páros ellenében. A két harmadik helyezést a helyi médiát képviselő Gyarmati László / Balatonpress Kft. / – Boronkai Gusztáv és az ugyancsak siófoki Proksa Ervin – Zsohár Lili páros szerezte meg.

A helyi vállalkozók és cégek bőkezű támogatásának köszönhetően a verseny díjazása az első helyezettnek járó Boros Betty mandala festő egyedi terméke , a Kalocsai Porcelánfestő Kft csodaszép érmei , a Corinthia hotel , a Béres Rt , a Piac Profit szokásos ajándékain kívül kiegészültek  a Siófoki Polgármesteri Hivatal , a Balatoni Hajózási Zrt  , a Marci Pékség, a Galérius Fürdő , és a Balatonpress Könyvkiadó Kft nívós felajánlásaival. A díjakat Pintér Balázs , Gyarmati László és Hámori Tamás adták át. A versenyigazgató egyúttal köszönetet mondott a még nem említett , a verseny minőségi megrendezéséhez támogatásukkal érdemi segítséget nyújtó következő cégeknek : a  Dávid&Dessewffy és Társai Ügyvédi Iroda , a Globomax és az Önkormányzati TV , a KPMG , az Autó – Licit és az IMPS Kft. A résztvevők kézhez kapták a Bajnokság média partnerei a  Figyelő , a Piac&Profit , a Manager Magazin és az Üzleti Világ legfrissebb példányait.

A korábbi versenyekhez hasonlóan Csáky Krisztina és csapata egészségügyi méréseket végzett a játékosokon és táplálkozási tanácsokkal látta el a résztvevőket. Az estébe nyúló viadal befejezését követően a verseny indulói azzal búcsúztak , hogy legközelebb a nyári szünetet követően , augusztus 22-én Székesfehérváron a Bregyó Sportcentrumban találkoznak