Orbánnál még hiányos a miniszterlista

2009. október 17. szombat - 10:36 / piac-profit.hu
  •    

Sok az aspiráns, de kevesen alkalmasak miniszteri posztra egy esetleges Fidesz-kormányban. Orbán Viktor kulcstárcáknál (oktatási, egészségügyi) is csak keresi a megfelelő embert. - írja a Népszabadság mai számában.

"Lassacskán mindenki kormányt alakít, én a kivételek közé tartozom" – üzente Orbán Viktor Kötcséről, a polgári piknikről. A Fidesz elnöke akkor azt mondta, hogy minden szerkezeti, személyi javaslatot lajstromba vesz. De az erről szóló döntéseknek még nincs itt az idejük – tette hozzá.

A Népszabadság úgy értesült, hogy ennek ellenére Orbán Viktor – aki bevallottan készül a miniszterelnöki szerepre – intenzíven gondolkodik a kormánynévsoron. De a különböző hírekkel, találgatásokkal szemben "még nincs érvényes lista, mert sok az aspiráns, de kevés közöttük az alkalmas" – mondta lapunknak a Fidesz egyik vezető politikusa. Ezért a pártelnök egyelőre miniszteri "káderhiánynyal" küzd. Azt más fideszes források is megerősítették, hogy kevés olyan politikus van, aki stabil várományosa egy-egy bársonyszéknek. Navracsics Tibor kancelláriaminiszter, Martonyi János külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter lehet (ha viszont a polgári titkosszolgálatok felügyelete nem kerül a BM-hez, esélyes miniszterjelölt Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester is). Pelczné Gál Ildikó minden bizonnyal uniós fejlesztési kormányzati feladatot kap, a titkosszolgálati miniszteri székre pedig – ha a mostani felállás marad – Kövér László vagy Demeter Ervin pályázhat.