Orbán időt kér

2011. február 28. hétfő - 10:29 / MTI
  •    

"Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták" - írja hétfői, ezúttal az elszámoltatás témakörében közzétett Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.

"Mint törvénytisztelő ember és a jogállam iránt elkötelezett politikus", arra kéri az embereket, adjanak időt az igazságszolgáltatásnak, hogy megnyugtató módon lehessen lezárni a múltat. A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt – rögzíti a közösségi portálon Orbán Viktor Hozzáteszi: "mindannyian azt akarjuk (…) hogy Magyarországon ne lehessen többé visszaélni a hatalommal, ne lehessen kibújni a törvények alól".

Mint fogalmaz, "az elszámoltatással a jövőnek tartozunk, hiszen a jövő nemzedék számára az lesz a példa, amit mi most mutatunk"; éppen ezért az elszámoltatás csak szigorúan törvényes, jogállami keretek között valósítható meg, mert csak így érheti el igazi célját.

Ennek szellemében zajlik a múlt gyanús ügyeinek kivizsgálása – folytatatja a kormányfő, hozzáfűzve: az elszámoltatás felgyorsításának érdekében a parlament megerősítette az ügyészséget, amely így új, korrupcióellenes munkacsoportot hoz létre; a legszövevényesebb ügyek kivizsgálására is rendelkezésre állnak az eszközök. Megjegyzi: az elszámoltatás során a napokban újabb ügy került felszínre, "egy moszkvai ingatlaneladás", és folyamatban van a sukorói panama felgöngyölítése is.