Nyári hőségben sok szoros mérkőzés a Manager Open győri idénynyitó versenyén

2018. május 16. szerda - 15:39 / piacesprofit.hu
  •    

A kilenc regionális tornából, valamint a budapesti döntőből álló XIV. Menedzser Teniszbajnokság első idei versenyének – immár nyolcadik alkalommal – a gyönyörű barokk város, Győr adott otthont. Helyszíne a GYAC kiválóan előkészített pályái voltak, amelynek szerves része a csodaszép klubház a teraszos étteremmel, a modern öltözők és az új parkoló is.

Nemcsak a helyi egyesületben, hanem a másik két győri klubban, az Elektromosban és a Lendületben teniszező üzletemberek közül is többen neveztek, de érkeztek vállalkozók és menedzserek Budapestről, Kisbérről, Gyuláról és Veszprémből is. A négynapos ünnep azért éreztette hatását, így a tavalyi részvételi csúcs most nem dőlt meg.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta: a ma már sajátos brandet jelentő Manager Open több száz üzletembernek és társának nyújt játék- és versenyzési lehetőséget. A szervezők célja nemcsak a résztvevők számának növelése, hanem a szolgáltatások minőségének a biztosítása is. Mindez találkozott a Budapest Bank vezetőinek hasonló felfogásával, így a bank a győri irodájának közreműködésével első ízben támogat regionális viadalt.

Kép: Manager Open

Kép: Manager Open

A Menedzser Alapítvány vezetője, Pintér Balázs reményét fejezte ki, hogy az idei szabálymódosítás – külön versenyeznek a minősített játékosok és külön az amatőrök – beválik, és mindez továbbnöveli a versenysorozat népszerűségét. Amberger Árpád, az Alapítvány szakmai felelőse, „civilben” a Globomax Zrt. vezérigazgatója, a pontozást érintő változásokra hívta fel a figyelmet.

Ezt követően Soós Szabolcs, a GYAC elnöke bejelentette, hogy Borkai Zsolt, a város olimpiai bajnok polgármestere, a Manager Open győri fordulójának korábbi rendszeres résztvevője ezúttal távol marad a tornáról, de mindenkinek jó versenyzést kíván. Majd a sorsolás és a játékrend ismertetésére került sor.

A Szuper csoportba nevezett párok két csoportban mérték össze tudásukat. Az egyik csoport győztese a tavalyi év pontversenyében első helyet szerzett budapesti Horváth Sándor és párja, Szabolcsi Gábor lett, akik az elődöntőben vereséget szenvedtek a győri Soós Ákos–Somogyi Mihály pártól. A másik elődöntőben az ugyancsak budapesti Hegyi Zoltán (Merkantil Bank )–Laska Milán páros a győri Bozsoki Szilveszter–Máthé Mátyás kettős ellen győzedelmeskedett. A színvonalas, néha vitákkal is tarkított összecsapás a Soós–Somogyi páros javára dőlt el.

20180428_170530_resized_1

Az Amatőröknél a kiegyensúlyozott mezőnyt igazolta, hogy rengeteg volt a döntő szettes, az utolsó pillanatban eldőlt mérkőzés, és nem is maradt veretlen páros a mezőnyben. A legjobb 4 között a budapesti Amberger Árpád–Nagy Boldizsár pár közel másfél órás küzdelemben maradt alul az ugyancsak fővárosi, a Szervátültettek Világjátékán aranyérmes Hegyesi László és Oláh Imre gyulai vállalkozó alkotta duóval szemben. Míg a másik oldalon a győri üzletember pár Vaskovics László–Horváth Mihály könnyen nyert a stílusosan játszó, de az előmérkőzéseken elfáradt Birtha Gábor–Németh Gusztáv ugyancsak hazai kettős ellen. A döntőben a simán elvesztett első játszma után Hegyesiék fordítani tudtak, és ha a legkisebb különbséggel, de maguk javára fordították a döntő eredményét.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a győztesek és helyezettek a szokásos egyedi kupákon és érmeken felül a helyi önkormányzat díjait, a Preciosa cseh kristálycég ékszereit, a Panda Security Kft. ajándék szoftverjeit, Chivas whiskyt, Palonyai pálinkát, a Piac&Profit ajándékcsomagjait, valamint a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelet kapták kézhez. A díjakat és ajándékokat Rontó Andor, a Budapest Bank régiós menedzsere, Soós Csaba, Hámori Tamás és Pintér Balázs adták át.

20180428_171743_resized_1

A versenyigazgató egyúttal köszönetet mondott Soós Szabolcsnak az előkészítő munkájáért és versenybírói tevékenységéért, továbbá a KPMG-nek, a Parfüm Line Kft.-nek, a Dessewfy & Dávid és Társai Ügyvédi Irodának, az Óramű Kft.-nek, valamint a Danubius Hotels Zrt.-nek támogatásukért. A régiós torna során az ITBusiness, a Behaviour és a Piac & Profit üzleti magazinok aktuális példányaiba is betekinthettek az érdeklődők.

A jól sikerült idénynyitót követően már most többen jelezték részvételi szándékukat a következő, a május 19-i váci menedzser tornára.

Hámori Tamás és Pintér Balázs ezt követően Soós Szabolcs projektigazgató meghívására és kíséretében megtekintették a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál versenyinek helyt adó ultramodern Olimpiai Sportparkot. A világszínvonalú létesítmény 8 kemény talajú, 6 salakos és 4 fedett teniszpályával rendelkezik. Akár egy jövőbeni nemzetközi menedzserverseny méltó színhelye is lehetne…

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor