Nemzetközivé bővült a Manager Open salgótarjáni regionális tornája

2019. július 22. hétfő - 15:14 / piacesprofit.hu
  •    

A kilenc regionális versenyből valamint a budapesti döntőből álló XV. Menedzser Teniszbajnokság versenysorozata immár ötödik alkalommal Salgótarjánban folytatódott. 

Rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, melynek nemzetközi jellegét két szlovák páros biztosította, összességében hat megye és kilenc város képviseltette magát. Nevesebb cégek üzletemberei közül az indulók között volt Langár Tamás, a Frei Coffee üzletlánc társtulajdonosa, Szincsák Attila, a Denso pénzügyi igazgatója, Tajti Endre, a Főtáv egyik vezetője, Kovács Zoltán a gyöngyösi Heineken márkamenedzsere.

Az ünnepélyes megnyitó során először a létesítmény tulajdonosa Puszta Béla köszöntötte a résztvevőket, majd Fekete Zsolt polgármester mondta el, hogy megtiszteltetés városuk számára ezen egyedülálló versenysorozatban történő részvétel, egyúttal színvonalas küzdelmeket kívánt az indulóknak. Hámori Tamás alapító – versenyigazgató azt emelte ki, hogy Salgótarján évek óta az egyik leghangulatosabb állomása az országos bajnokságnak és ezért is sok visszatérő résztvevője van a viadalnak. Külön köszöntötte a szlovák vendégeket egyúttal megköszönte a helyi szervezők – elsősorban Puszta Béla és családja – szervező munkáját.20190713_161048

A kiírásnak megfelelően négyes csoporton belül körmérkőzéssel kezdődtek a küzdelmek. A csoportok első és második helyezettjei jutottak a főtáblára, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A csoport további helyezettjei vigaszágon folytathatták a játékot. Érdekesség, hogy a mezőnyben két vegyes páros is indult Szűcs Enikő és Bori Imre Kecskemétről, Bálint Sára és Sági Simon Salgótarjánból.20190713_153635

Az elődöntőbe a két kiemelt pár, a fővárosi Hegyi Zoltán és partnere Lászka Milán továbbá a gyöngyösi – nyíregyházi vállalkozók Ludányi Zoltán és Szabó Zoltán valamint az egri kettős id. Hegyi József – Barta Gábor és a salgótarjániak legjobbja a Gáspár Tamás-Gordos Balázs duó jutott.

A döntőbe – a tavalyi versenyhez hasonlóan – a Hegyi – Lászka és a Ludányi- Szabó kettős jutott. A döntő szép számú közönség előtt zajlott le, akik sokszor tapsolták meg az élvezetes labdameneteket. A mérkőzés első szakaszában Ludányiék vezettek, majd Hegyiék felzárkóztak és szoros csatában nyertek ezzel megismételték a tavalyi győzelmüket és az országos pontversenyben is jelentősen előre léptek.

A nyári szünetet követő újabb menedzser torna augusztus 17 – én Százhalombattán lesz, amely nyertes pályázatával első ízben csatlakozik az eddigi rendező városokhoz.

Erős mezőny a XV. Manager Open siófoki állomásán
A 2019.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság , az idei Manager Open győri, nyíregyházi, fehérvári, tordasi versenyét követő újabb állomása Siófok volt, amely ezúttal hatodszor lett a házigazdája a Bajnokság egyik állomásának.