Mesterházy Washingtonban ellenállásra buzdít

2011. január 25. kedd - 20:33 / PP/MTI
  •    

Az idei az ellenállás éve lesz az MSZP számára, a jogállamiság korlátozásával és a rossz gazdaságpolitikával szembeni ellenállásé, amellyel párhuzamosan a párt alternatívát mutat fel a választóknak - jelentette ki kedden Washingtonban Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Woodrow Wilson Központban tartott előadásában.

Mesterházy a Magyarország a Fidesz alatt: visszavonulás a demokráciától? című konferencián szólalt fel, amelynek másik előadója Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem vezető docense volt. "Ha Magyarország ma tagjelölt lenne a NATO-ba, vagy az EU-ba, a felvételét el kellene halasztani"- hangsúlyozta Gati.

Mesterházy Attila, mint az MSZP elnöke a héten bemutatkozó körúton vesz részt az Egyesült Államokban. Washingtoni látogatásának első napján a Külügyminisztérium magyar osztályának vezetőjével és szakértőivel találkozott.

A Quanrud államtitkár-helyettessel folytatott tárgyalás központi témája az amerikai támogatást is élvező magyar romaprogram volt, amely egyben soros uniós elnökségünk egyik legfontosabb küldetése is. Az MSZP elnöke ennek kapcsán elmondta, akárcsak egyéb, például a strukturális reformokat érintő kérdésekben, a romastratégia ügyében sem kezdeményezett párbeszédet a kormány. Az MSZP elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az előző kabinet válságkezelését a nemzetközi hitel- és pénzintézetek sikeresnek ítélték meg, azonban a Fidesz-kormány pillanatok alatt eljátszotta azt a bizalmat, amelyet másfél év kemény munkával épített ki a szocialista vezetés. – tudósított az mszp.hu