Meglepetések a XV. Manager Open fehérvári állomásán

2019. június 07. péntek - 15:45 / piacesprofit.hu
  •    

A 2019.évi Országos Menedzser Teniszbajnokság győri majd a nyíregyházi versenyét követő újabb sikeres állomása Székesfehérvár volt.

Helyszín a Kiskút Teniszklub pályái voltak, ahol Viszló Csaba, a Viszlo-Trans tulajdonosa által épített és nemrég átadott – nemcsak itthon hanem Közép-Európában is szinte egyedül álló – öt pályás lelátós fedett csarnok is rendelkezésre állt a versenyzők számára. Miután a szabadtéri pályák talaja a soknapi esőzések miatt még meglehetősen puha volt, meg az időnként felerősödő szél is zavarta a játékosokat nem csoda, hogy az indulók zöme inkább a fedett pályát választotta.  20190601_105508_resized

A meghirdetett kezdési időpontra egymás után érkeztek az üzletemberek, ezzel is a viadal regionális jellegét hangsúlyozva, Agárdról, Budapestről, Egerből, Mórról, Nyíregyházáról ,Tordasról és Veszprémből. Ezzel a résztvevő városok számát illetően idei csúcs született.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta, hogy a széleskörű részvétel a Manager Open egyre fokozódó népszerűségét bizonyítja. Ezt támasztja alá az is, hogy idén már három neves cég csatlakozott a Bajnokság eddigi támogatói köréhez. Közülük az egyik az SSP Group brit cég , amelynek képviselőjét Gyarmathy Zoltán ügyvezetőt itt mutatta be a résztvevőknek. A vállalat Grazban lévő irodája  teljes körű szolgáltatást kínál olyan magyar cégeknek, akik az osztrák piacon szeretnének eladni illetve vásárolni és ennek érdekében megfelelő kapcsolatot létesíteni egyúttal kiváló befektetési lehetőségekkel is rendelkezik Ausztriában.20190601_151039_resized

A sorsolás eredményeként a  párok ezúttal két kategóriában mérték össze tudásukat. A szuper kategóriában – a kiírásnak megfelelően – azok a menedzserek és vállalkozók kerültek, akik már évek óta rendszeresen versenyeznek, ők most két csoportban küzdöttek meg a tovább jutásért.

Az elsőben nagy küzdelemben , többek között a hazai László Csaba- Galambos Gábor párt is legyőzve,  az id. Hegyi József – Bozsik Attila egri kettős lett a legjobb. 

A másikban nagy meglepetésre a fővárosból érkezett Juhász István vállalkozó és Vitsek Iván volt válogatott asztalteniszező alkotta páros – akik a győri tornát megnyerték- holtverseny után kiestek, innen végül a pesti menedzser pár Hegyi József – Lászka Milán továbbá a fehérvári Takács Tibor-Rózsa Gábor kettős került az elődöntőbe. Itt Bozsik Attiláék, vitától sem mentes mérkőzésen, nyertek a fehérváriak ellen, míg a másik ágon szoros eredmény után Lászkáék kerültek ki nyertesen az összecsapásból.20190601_161012_resized

Így a döntőben egy olyan ritka felállás jött össze, ahol az egyik oldalt az apa, id. Hegyi József , míg a másikon annak fia Hegyi József nézett szembe egymással. Itt született az újabb meglepetés:  a színvonalas döntő győztese rövidített játszmában – elsősorban a volt élvonalbeli versenyző Bozsik Attila nagyszerű játékával – az összességében jóval idősebb páros lett. 

Az amatőr kategóriában ugyancsak két csoportban kezdődtek el a küzdelmek. A legjobb 4 között Balogh Benedek – Stokinger Tamás a Vanyó Miklós – Botár Péter pár míg a Sallay Zsolt – Molnár Miklós kettős / mindhárman fehérváriak / a pesti Varga Zoltán – Tomori Tamás , a Parfüm Line Kft illetve a Benusz Kft tulajdonosai alkotta páros ellen győztek. A házi rangadóból színvonalas ütésváltások után a Sallay-Molnár duó került ki győztesen. A vigaszversenyt a nyíregyházi – fehérvári „ vegyes” pár Jakutska István – Dávid Zsolt nyerte meg.  

Az ünnepélyes díjkiosztás során a két kategória bajnok párja az üvegplasztika mellett CHIVAS whiskyt illetve a Panda Security Kft ajándék csomagját kapták jutalmul míg a helyezettek és a vigasz ág legjobbjai egy-egy svájci bicskát tartalmazó Extrametál díszdobozt , a Béres Rt termék csomagját, a  Piac-Profit éves előfizetését és a MOB évkönyvét kapták ajándékul. Ezen felül minden résztvevő a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelet is kézhez kapta. 

A versenyigazgató tevékenysége elismeréseként tárgyi jutalmat adott át Viszló Csabának egyúttal megköszönte Galambos Gábor szervező munkáját. Ugyanakkor köszönetet mondott a verseny sorozat további támogatóinak, így a KPMG-nek, a Parfüm-Line Kft-nek, a Benusz Kft-nek ,a Foxtonnak,  az Auto-Licit Kft-nek , a Danubius Hotel Groupnak, az Óramű Kft-nek valamint a teniszlabda.hu web áruháznak. A régiós torna alatt ITBusiness , a Behaviour és a Piac & Profit üzleti magazinok aktuális példányai is több kézen megfordultak.

A helyi média fokozott érdeklődését mutatja , hogy Kaiser Tamás , a Fehérvár TV munkatársa helyszíni felvételt készített az elődöntőkről , közben Galambos Gábor kommentálta a felvételeket és a klub további rendezvényeiről is beszélt. Hámori Tamás a Manager Open ötletgazdája és állandó versenyigazgatója a levédett brandről , a támogatókról és a sorozat további állomásairól adott tájékoztatást a Fezen Rádió munkatársának Turi Zitának.

A rendkívül jól sikerült viadal alatt több páros is feliratkozott a következő forduló, a június 15-i tordasi Manager Open nevezési listájára.