Még meg sem épült, már megtelt az új Titanic

2018. október 25. csütörtök - 20:00 / piacesprofit.hu
  •    

Venne jegyet a Titanicra?… Ezzel reklámozza a legendás katasztrófahajó mását egy ausztrál milliomos. A Titanic II. a Southampton–New York vonalon közlekedne és – elődjével ellentétben – annyi mentőcsónakja lesz, hogy minden utasát el tudja bennük helyezni…

Clive Palmer, milliomos ausztrál bánya- és hajózási vállalkozó régi vágyát készül valóra váltani: fel lehessen szállni a Titanicra, legalábbis a mására, miután a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült filmből világszerte annyian ismerték meg a tragikus történetet.

en.wikipedia.org

Kép: en.wikipedia.org

A Titanic, korának legkorszerűbb és elsüllyedhetetlennek hirdetett óceánjárója, első útján, 1912 áprilisában, jégheggyel ütközött az Atlanti-óceánon, és elsüllyedt. Vagy 2200 utasa közül csak 1200 számára volt hely a mentőcsónakokban, rengetegen vesztek a tengerbe.

Egyre több a gázzal hajtott óriás utasszállító
Teret kap a környezetvédelem a tengerhajózásban is: cseppfolyósított gáz hajt majd egyre több óriás személyszállítót.

Palmer az ígéri, hogy az új Titanic három osztályának kabinjaiban összesen 2435 ember számára lesz hely, és mind ők, mind a személyzet valamennyi tagja elfér a motorizált mentőcsónakokban, Hajója menetrend szerint közlekedik Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között, de bejárja majd az egész világot.

Addig mindenesetre még meg is kell építeni – várhatóan kínai hajógyárban. Palmer cége, a Blue Lines szerint már a hírre több ezren jelentkeztek az útra.

(Forrás: The New York Times)