Magyar döntősök a NASA és a Google versenyén

2014. április 20. vasárnap - 18:07 / piacesprofit.hu
  •    

Három magyar ötlet is döntőbe jutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyén. A Global Impact Competition döntőjén eldől, kik nyerik meg a 60 ezer dollár összértékű díjat.

Kép: SXC

A Singularity University 2014. április 29-én tartja a harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntőjét a Design Terminál társszervezésében. A közép-kelet és dél-kelet európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, melyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére.

A rendezvényen az idei GIC legjobb 6 versenyzője mutatja be projektjét a Singularity University oktatóiból és a régió prominens vállalatainak vezetőiből komponált zsűri előtt.

A magyar innovációs kultúra fejlődését és  innovatív vállalkozások terjedését segíti a Startup Tavasz 2014 rendezvény, amely idén a Piac & Profit konferenciájával is bővült!

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Program-ban. A 60 ezer dollár összértékű díjakat kiosztó záróeseményen képviselteti magát a hazai startup közösség, az üzleti élet és az innovátorok köre.

A verseny főtámogatója a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központja, amely hazánk utóbbi évtizedének egyik legnagyobb vállalati innovációs beruházását indította el idén Magyarországon.

A rugalmas munkavégzés az innovációt is segíti
Egyre több cég ismeri fel annak fontosságát, hogy alkalmazottai között legyenek innovatív gondolkodók is, akik ötleteikkel viszik előre a vállalat szekerét. A magyar vállalkozások csaknem fele szerint az innovációt a rugalmas munkavégzés is segíti.