Leáldozott a takarékbetétkönyvnek

2018. július 04. szerda - 06:04 / piacesprofit.hu
  •    

Az OTP Bank folyamatosan fejleszti termékkínálatát, egyre több termék érhető el digitálisan. Az átalakulásban most az OTP Bankkal egyidős takarékbetétkönyv érintett. Az ikonikus termék több generáció számára egyet jelentett a megtakarítással, azonban eljárt felette az idő.

A takarékbetétkönyv lényegében az OTP Bankkal egyidős, papír alapú megtakarítási forma. Digitális világunkban azonban eljárt az idő a papír alapú banki termékek fölött. Az OTP Bank folyamatosan frissíti és a modern kor igényeihez igazítja termékpalettáját, ezért kivezeti a papír alapú betétkönyveket.

Kép: youtube

Kép: youtube

Fontos tudni, hogy a betéteseknek nincs teendője, az OTP Bank továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni.

A változásokról érdemes előre tájékozódni! Amennyiben az ügyfelek korszerűbb terméket szeretnének választani, az OTP Bank számos

Még kockás papíron döntünk, de aztán irány az e-bank
Okostelefon, okosotthon, okosbankár? A trend egyértelműen a digitális szolgáltatások még szélesebb körű elterjedése irányába mutat, ami már a megtakarítások terén is tetten érhető. Háromból egy hazai megtakarító ugyanis szívesen használ e-portfóliót.

terméke és szolgáltatása közül választhatnak, melyek közötti döntésben OTP Bank Pénzügyi Tervező szolgáltatása nyújt segítséget.

Az ún. Látra szóló, valamint az Egy éves lekötött betétkönyveket már több mint tíz éve nem értékesíti a hitelintézet, de meglévő betétek még érvényesek. A Megtakarítási betétkönyv pedig még mindig nyitható az OTP Bank fiókjaiban.

A legfontosabb változások 2018. október 1-től:

  •         2018. október 1-től már nem lehet új Megtakarítási betétkönyveket nyitni.
  •         A korábban nyitott Megtakarítási, Látra szóló, ill. Egyéves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs.
  •         2018. október 1-től a Megtakarítási, Látra szóló, ill. Egyéves betétkönyvekbe nem lehet további betétet elhelyezni és kifizetés csak          a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik.
  •         Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik,            és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank.
  •         Ha azonban az ügyfelek korszerűbb, kényelmesebb termékre szeretnének váltani, vagy érdeklődnek más típusú, magasabb                    hozamlehetőségét kínáló megtakarítási termékek iránt, az OTP Bank széles termékpalettával áll rendelkezésükre.

Az elérhető befektetési formák az internetbanknak köszönhetően sokkal könnyebben hozzáférhetőek és az anonim betétkönyvekkel szemben biztonságosabbak is.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.