Látható rádióműsor

2001. augusztus 22. szerda - 13:21 / PP Online
  •    

Megkezdi rendszeres közvetítéseit az első hazai „látható rádióműsor". 2001. augusztus 23-tól minden csütörtökön 22.00 órai kezdettel. Az egyébként idén hatéves produkció a Petőfi Rádió MODEM IDŐK című informatikai talk show-ja.

Az élő rádióadás kétkamerás televíziós közvetítése két kísérleti adást követően az interneten kísérhető figyelemmel.

Mit lehet látni? Két kamera figyeli folyamatosan a szereplőket és egy képvágó-rendező segítségével a kamerák képeit felváltva láthatják a rádióműsor internetes nézői. Látható a stúdió, illetve a technikai helyiség egésze, valamint a műsor mozgó kamerája közeli képet közvetít a MODEM IDŐK szereplőiről. A produkció interaktív módon használja ki az internetes televízió-közvetítés lehetőségeit, többek között olyan játékokkal, amit csak a „néző-hallgatók” tudnak megfejteni.

Hogy működik a közvetítés? Egy hordozható személyi számítógépre speciális tömörítő eszközön át a gép USB portján érkezik a videojel a kameráktól. A mikrofonhangokat a keverőasztal kimenetéről kapja a hangkártya. Egy program segítségével a mozgóképet kódolják, és egy ún. video-kiszolgálóra küldik át, amire az interneten keresztül lehet csatlakozni és a közkedvelt RealPlayer program segítségével megtekinthető a MODEM IDŐK élő televíziós közvetítése.

Az internetes televíziós közvetítés megtervezője és kivitelezője az Interakció Produkció Kft. Az Interakció csapata a Guards Rt technológiai megoldását használja.