Kutyák szagolják ki a postán feladott drogot

2018. április 14. szombat - 18:12 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Kutyákat vet be a brit rendőrség a postákon, hogy kiszűrjék az Interneten illegálisan árult kábítószereket és gyógyszereket. E szerek növekvő forgalmára tekintettel a rendőrség és a határőrség külön egységeket alakított ki.

 

A brit hatóságok tapasztalatai szerint kábítószert és csak vényre kapható gyógyszereket áruló bűnöző csoportok a Facebookon és más portálokon hirdetik tiltott termékeiket, amelyek postai szállítással érnek el a rendelőhöz.

A postán is hasznos a szimat

A postán is hasznos a szimat

E szerek növekvő forgalmára tekintettel a rendőrség és a határőrség külön egységeket alakított ki, amelyek az elosztó postahivatalokban a drogok felismerésére képzett kutyák, valamint szkennerek segítségével derítik fel és kobozzák el az ilyen küldeményeket.

Egyúttal felhívták a postai dolgozók figyelmét, jelentsék a gyanús borítékokat, csomagokat. A bűnüldöző hatóságok az elmúlt évben a fokozott ellenőrzéssel már 800-nál több illegális szállítmányt tudtak lefoglalni.

Különösen nagy két keresett nyugtató, a Xanax és a Valium illegális forgalma. Az előbbi ellenőrizetlen, túlzott szedése már több tucat halálesethez vezetett Nagy-Britanniában.

(Forrás: The Times)

Százezer állásba kerülnek a hamis gyógyszerek
Mintegy 10,2 milliárd eurós kárt okoz évente a hamis gyógyszerek online forgalmazásából származó közvetlen bevételkiesés uniós szinten, ami a teljes belső piac forgalmának 4,4 százalékát jelenti. Hazánkban a hamis gyógyszerek évi 130 milliárd forint kárt okoznak