Külföldiekre is vonatkozik a cseh kedvezmény

2018. szeptember 03. hétfő - 20:05 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Csehországban szeptember 1-től 75 százalékos kedvezménnyel válthatnak vasúti illetve buszjegyet a regionális és a távolsági forgalomban diákok és 65 évnél idősebbek – a külföldiek is.

A mérsékelt árú menetjegyek mind a pénztárakban, mind az Interneten megvásárolhatók. Az időseknek, illetve a 15-18 éveseknek fényképes okmánnyal kell igazolniuk korukat, a gyerekeknél erre nincs szükség.

Kép: PP

Kép: PP

A felsőoktatásban tanulók 26 éves korukig kapják meg a kedvezményt. Várható, hogy az országban működő, magántulajdonban lévő személyszállítási vállalkozások is csatlakoznak a lépéshez, elsősorban a fiatal korosztályok vonatkozásában.

Infláció: 20 százalékkal drágultak a külföldi utazások
A júniusi 3,1 százalékról júliusban 3,4 százalékra ugrott az infláció. A maginfláció ugyanakkor stabilnak mondható. A K&H vezető elemzője szerint az idei átlagos infláció 2,8 százalék körül lehet.

A kedvezményes jegyek bevezetéséről még tavasszal döntött Andrej Babis kisebbségi kormánya. A konzervatív ellenzék bírálta és populistának minősítette a lépést, mert egyformán kedvezményezi a jómódú és a szegény utazókat.

Fontos tudni, hogy továbbra sincs mérsékelt árú jegy a cseh városi tömegközlekedésben.

(Forrás: Radio Praha)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.