Kormányzati Portál: az első domain nevek

2001. október 05. péntek - 15:20 / PP Online
  •    

Elintez, kormportal, onlinekormanyzat, ehivatal, ekormanyzat, ugyintezo. A felsorolt szavak valamelyikének beírásával novembertől több mint 1000 ügytípus közérthető leírásával, hírekkel, fórumokkal és elektronikus szolgáltatásokkal találkozhat az, aki a Kormányzati Portál megszavazott domain nevén bejelentkezik a rendszerhez.

Lezárult az Informatikai Kormánybiztosság által meghirdetett a Kormányzati Portál domain névadó játékának első szakasza. A Magyarország legolvasottabb honlapjain futó bannerkampány első szakaszában közel 2 000 név javaslat érkezett. Az IKB döntőbizottsága a beérkezett összes domain-t megvitatta és kiválasztotta az új Kormányzati Portál funkciójának legjobban megfelelő javaslatokat.

A kampány második szakasza 2001. október 5-től október 11-ig tart. Ebben az időszakban a felhasználók a http://www.ikb.hu/enevado weboldalon szavazhatnak a bizottság által kiválasztott 6 domain névre, melyek a következők:
– www.elintez.hu
– www.kormportal.hu
– www.onlinekormanyzat.hu
– www.ekormanyzat.hu
– www.ugyintezo.hu
– www.ehivatal.hu

A szavazási időszak lezárása után sajtóközleményben jelenik meg a felhasználók által kiválasztott név. A győztes játékos nyereménye egy 200.000 Ft értékű kézi számítógép.

Az Elektronikus Kormányzat létrejöttének első lépcsőfokaként a Kormányzati Portál egy olyan Internetes központi hely kíván lenni, amelyen keresztül a polgárok egyszerűen és gyorsan jutnak információkhoz, intézhetik hivatalos ügyeiket, valamint véleményt nyilváníthatnak közérdekű és személyes témákban.