Kiegyensúlyozott mezőny a szegedi regionális menedzser tenisz tornán

2016. május 31. kedd - 12:00 / piacesprofit.hu
  •    

Az UNIQA Manager Open idei regionális versenysorozatának harmadik állomása - Győr és Szentendre után – Szeged volt. A helyszín az idén 20. születés napját ünneplő Gellért Szabadidőközpont volt. A központ az utóbbi évek fejlesztésének eredményeként ma már kézilabda , röplabda , fallabda lehetőséggel fitnesz – és wellness részleggel valamint egy új sportcsarnokkal is rendelkezik. 16 szabadtéri és 3 állandó fedett teniszpályájával ez az egyik legszebb hazai tenisz komplexum. Több Davis Kupa mérkőzést rendeztek itt , de az idei program is igen gazdag hiszen nemrég 10 ezer dolláros profi férfi , május végén pedig 50 ezer dollár pénzdíjazású nemzetközi profi női verseny házigazdái lesznek.

Nemcsak Szeged és környékéről hanem Budapestről és Kecskemétről is érkeztek résztvevők. Az ünnepélyes megnyitón Hámori Tamás , a Bajnokság versenyigazgató üdvözölte a párokat és megköszönte Korcz Lászlónak , a szabadidő központ szakmai vezetőjének a szervező munkáját. Örömmel jelentette be , hogy ez évtől , az UNIQA Biztosító Rt a Bajnokság névadó szponzora. Bemutatta a versenysorozat média partnerének , az Üzleti Világ üzleti magazinnak az ügyvezetőjét Vereb Istvánt , aki elmondta nemcsak a magazinnak a felelős kiadója , hanem egyúttal az Együttműködő Vállalatok Szervezetének is a megalapítója , az üzleti kapcsolatok kialakításának a generátora. Majd a sorsolás eredményének és a játékrendnek az ismertetésére került sor.

A csoport mérkőzések folyamán egy kisebb meglepetés akadt , a szentendrei győztes Horváth Imre – igaz új kevésbé rutinos- partnerrel – nem jutott tovább és a vigasztáblára kényszerült. Mivel a legjobb 4 közé összeszokott ismert menedzserekből álló kettősök jutottak mindenki szoros mérkőzésekre számított. Ez azonban csak részben vált valóra. Ugyanis fele részben a győri győztesből / Hegyi Zoltán / és az ottani második helyezettből / dr Sás Tamás /

Manager open_SZEGED_0531

összeállt páros igen könnyedén és meglehetősen gyorsan múlta felül a szentendrei második kecskeméti Csávás István – Tóth Balázs kettőst. A  másik ágon viszont óriási küzdelmet hozott az idén először induló ugyancsak kecskeméti Borbély János – Táncos Zoltán pár és a legjobb szegedi duó , a Török Gábor – Lajos Attila csatája . Eleinte az utóbbiak vezettek , majd Borbélyék elhúztak , a szegedi pár egyenlített de végül , ha a legkisebb különbséggel is ,Táncosék nyertek. A szépszámú közönség előtt lebonyolított döntőn a frissebb budapesti párosnak már nem okozott nagyobb gondot a győzelem.

Eredmények :
  1. Hegyi Zoltán – dr Sás Tamás / Budapest /
  2. Borbély János – Táncos Zoltán / Kecskemét /
  3. Csávás István – Tóth Balázs / Kecskemét / és Török Gábor – Lajos Attila / Szeged /

A vigaszdíjban a legjobb öt pár , a sok pálya lehetőségét kihasználva , körmérkőzésen döntötte el a helyezéseket . Nyert a kecskeméti , egyben a verseny egyetlen , vegyes párja a Szücs Enikő – Somi Imre kettős , veretlenül. Második a Horváth Sándor – Tamás Martin budapesti , a harmadik és negyedik hely szegedieknek jutott a Tóth – Degovics és a Molnár –Csaba párosok személyében , míg az ötödik helyezést a fővárosból érkezett Kozáry Vilmos – Piskóti András pár szerezte meg.

Az eddigi három viadal összesítése alapján a pontversenyben kezd széthúzni a mezőny , vezet Hegyi Zoltán 20 ponttal/ 2 / , utána Sás Tamás következik 17 / 2 /, Csávás István és Tóth Zoltán 12-12 / 2 /, majd Horváth Sándor 11 ponttal / 2 /, 10 pontos Hegyi József valamint Ur Viktor / 1 /.A zárójelben lévő szám a versenyek számát jelöli.

Még a csoport mérkőzések alatt Vereb István , a magazinja részére videó felvételt készített Hámori Tamással , aki arra a kérdésre , hogy mi az oka a Bajnokság folyamatosan növekvő népszerűségének , elmondta  az állandóan elfoglalt üzletemberek , amikor hobbijukról , szeretett sportágukról , a teniszről van szó , szívesen töltik el együtt  az időt a hasonló foglalkozású , gondokkal küszködő társaikkal , hiszen mindenütt igényes körülmények között találkozhatnak , ismerkedhetnek , versenyezhetnek együtt az értékes díjakért és igyekeznek minél több pontot szerezni az egyes viadalokon.

A győztes páros ezúttal is a Gundel étterem 2-2 személyes vacsora kuponját nyerte. Az érmeket és a további díjakat Korcz László és Hámori Tamás adta át. A főtábla többi helyezettje a helyi támogató a Naturex  , a többiek az UNIQA , a Béres Rt , a Piac & Profit ajándékait nyerték el. Ezen kívül minden résztvevő megkapta a Neckermann helyi kirendeltségének képviselőjétől Dr Papp Évától az iroda aktuális utazási ajánlatait és a Figyelő , a Piac & Profit továbbá az Üzleti Világ lapszámait

Hámori Tamás versenyigazgató az esemény bezárása során köszönetet mondott a viadal további támogatóinak , így a Decathlonnak , a Globomax Rt-nek , a KPMG-nek , a Parfüm Line Kft-nek  , a Pauker Nyomdának és az Autó-Licit Kft-nek . A résztvevők úgy búcsúztak találkozzunk  június 4-én Tordason , az UNIQA Manager Open következő állomásán.