Kiegyensúlyozott mezőny a siófoki menedzser tenisz versenyen

2014. július 22. kedd - 19:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az idei 9 regionális állomásból és budapesti döntőből álló X. Manager Open , a 2014 .évi , jubileumi Országos Menedzser Teniszbajnokság ötödik versenyének a hét végén Siófok volt a házigazdája. A Balaton nyári fővárosának is nevezett város második alkalommal rendezett menedzserek részére regionális tornát. Helyszín a korábbi de mostanra teljes mértékben felújított nemzetközi szintű KC Sportcentrum volt , amely egy hete pénzdíjas profi versenynek adott helyt. Hét szépen előkészített pálya csodálatos klubház várta az indulókat , akik , többek között , Kecskemétről , Budapestről , Agárdról és Székesfehérvárról érkeztek.

Kép:Manager Open

A megnyitón dr. Balázs Árpád polgármester nevében Gyarmati László üdvözölte a megjelenteket. Nyulász András a Menedzserek Országos Szövetsége , Pintér Balázs a Menedzser Alapítvány képviseletében kívánt jó versenyzést a résztvevőknek. Hámori Tamás , a Bajnokság versenyigazgatója felhívta a figyelmet hogy az eddig lejátszott tornák majdnem mindegyike részvételi rekordot hozott. Nyílván ebben szerepe van az országos pontverseny kiírásának is. Egyúttal köszönetet mondott a Manager Open  támogatóinak így az Eximbanknak ,amely gyémánt fokozatú szponzor , továbbá az arany fokozatú  KPMG -nek  , a Béres Rt-nek , a Kalocsai Porcelánfestőnek , a Corinthia hotelnek , az ezüst fokozatú Autó-Licitnek és a bronz kategóriájú INPS-nek továbbá a média partnereknek azaz a Figyelőnek és a Piac & Profit üzleti magazinnak valamint a szakmai partnernek az MTSZ-nek.

Ezt követően Karap Attila versenybíró ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet .Az egy játszmáért folytatott selejtező körből általában az esélyesek jutottak tovább. Bár mindketten feljutottak de az mindenesetre meglepetést keltett , hogy a siófoki Lászka Milán , Sás Tamás pár megverte a rutinos kecskeméti Csávás István – Tóth Péter kettőst.  A színvonalas mérkőzéseken olyan ismert vállalatok döntést hozó  képviselői vettek részt ,mint az INPC , a  Balatonpress ,  a Juhász Kereskedő Ház , a Globomax , az OTP vagy a  Dunaferr.

A főtáblán az esélyes párok simán vették az akadályokat. Érdekesség , hogy László Csaba – Huszta Dóra összetételű vegyes páros, a pesti fordulóhoz hasonlóan most is bejutott az elődöntőbe. Ők a fent említett kecskeméti párost győzték le, de a budapesti tornán második helyezést elérő Amberger Árpád – Kincses Attila párral már nem írtak. A másik ágon váratlanul vereséget szenvedett a kecskemétiek eddigi legeredményesebb párja a Borbély János – Tánczos Zoltán páros a helyi Pék Ferenc – Hidi Tamás kettőstől , ahol szerencsésen ötvöződik Pék Ferenc tapasztalt játéka Hidi Tamás fiatalos lendületével. A döntőben már a papírforma érvényesült és a fővárosi páros , ha küzdelmes mérkőzésen is , de megnyerte a viadalt. Ezzel a pontversenyben is utólérték a Borbély – Tánczos párt , hiszen mindkettőjüknek jelenleg 8-8 pontja van , míg a harmadik helyen , ugyancsak holtversenyben , a székesfehérvári Stokinger testvérpár , a győri Somogyi-Soós kettős valamint a kecskeméti Oroszi-károlyi pár áll egyaránt 5 ponttal.

Kép:Manager Open

A vigaszversenyben a siófokiak közé csak a budapesti Kraici Márton – Vécsei Miklós páros tudott bekerülni , akiket mint a legidősebb résztvevőket a szervező bizottság külön is megjutalmazott .Eredmények : első lett a Juhász László –Juhász József pár , második a fent említett fővárosi kettős , míg a két harmadik helyezést a Gyarmati László- Karap Attila és a Varga Dávid – Fodor Márton páros szerezte meg.

A helyi vállalkozók és cégek bőkezü támogatásának köszönhetően a Manager Open idei sorozatának eddigi leggazdagabb díjazású versenye lett ez a viadal . Ugyanis a győztesek és a helyezettek a szokásos szponzori ajándékokon / Kalocsai Porcelánfestő Kft , a Corinthia hotel , a Béres Rt , a Piac Profit / kívül a Siófoki Polgármesteri Hivatal , a Balatoni Hajózási Zrt , a Park Hotel  , a Calypso Étterem, a Juhász Kereskedő Ház , a Galérius Fürdő , és a Balatonpress Könyvkiadó Kft felajánlásait is átvehették. A díjakat Nyulász András , Gyarmati László és Hámori Tamás adták át. A résztvevők azzal búcsúztak , hogy a nyári szünetet követően , augusztus 23-án , a sorozat következő állomásán az ugyancsak felújított székesfehérvári Bregyó központban találkoznak.

A versenyről készített fotók  a www.menedzserekorszagosszovetsege.hu web oldalon és a www.facebook.com/menedzserekorszagosszovetsege  linken tekinthetők meg.