Képzőművészeti portál és virtuális folyóirat

2001. július 30. hétfő - 14:26 / PP Online
  •    

Közvetlen kapcsolódási pontot hozott létre a művészet és az iránta érdeklődők között az Arthour Net Kft. Saját szerverén képzőművészeti portált és internetes folyóiratot indított, amelynek célja a magyar és a későbbiekben az angol képzőművészet magyar nyelvű bemutatása, a kor legmodernebb technikai feltételei között.

A felgyorsult és elfoglalt életmód sokaknak nem teszi lehetővé a magas színvonalú kultúra befogadását, például a nyitvatartási idő, és helyhez kötöttség korlátai miatt. Az ARTNET portálra látogatók egy helyen megtalálnak minden információt (kiállítások, árverések, múzeumi anyagok, jogi háttér, stb.) a képzőművészet valamennyi ágában. Regisztrált olvasóinknak heti hírlevelet küldenek, amely tartalmazza az aktuális híreket, valamint a fontosabb eseményeket is.
Az ARTNET az alábbi területeket öleli fel:
ARTNET folyóirat: napilap formátumban működő, vagyis naponta újabb, képzőművészethez kapcsolódó hírekkel frissített újság. A nyitóoldalon található cikkek 10 napig olvashatók, utána az archívumba kerülnek, amelyben kereső-szó megadásával lehet kutatni. A hírek forrásai:
– a különböző hírügynökségek (MTI, Observer, Ferenczy Europress stb.)
– a magyar képzőművészeti-piac szereplői (pl: sajtóközlemények),
– a nemzetközi képzőművészeti-piac szereplői,
– újságírók (felkérésre),
– saját szerkesztőségi stáb.
Adatbázis: múzeumok, galériák, műkereskedések, aukciós házak, szakszótár, jogszabály-gyűjtemény, eseménynaptár, kortársak
Virtuális klasszikus kortárs galéria: havonta más-más kortárs képzőművész kb. 20 kvalitásos alkotásának bemutatása. A művekhez kapcsolódva a látogató az oldalon megtalálja a művész szakmai életrajzát, művészettörténeti tanulmányokat, interjút. A Galéria éves anyagaiból CD-ROM készül magyar és angol nyelven, amelyet a művészeti oktatási intézmények részére ingyenesen juttatunk el.

Az ARTNET fejlesztésének irányai
A képzőművészet területéhez kapcsolódóan folyamatosan bővítik majd a portálon elérhető hasznos információk körét, például a piaci résztvevők adataival, körözött műtárgyakkal.
A folyóirathoz kapcsolódva terveink között szerepel egy képzőművészeti vitafórum létrehozása, ahol online módon eszmét cserélhetnek a kultúra iránt fogékony érdeklődők.
Az ARTNET virtuális napilap távlati fejlesztésében szerepel a „szakértői vonal” működtetése, amelynek keretében az olvasók szakmai kérdéseikre és gondjaikra kapnak választ.