Ingatlanügyek és családi balhék miatt keresünk ügyvédet

2014. december 09. kedd - 20:41 / piacesprofit.hu
  •    

Az előző évekhez hasonlóan idén is ingatlan- és családjogi ügyekben kezdeményezték a legtöbb ügyvédkeresést, a legritkábban a szerzői jogok és balesetek miatt fordulunk ügyvédhez.

Az Ügyvédbróker.hu ügyvédkereső portálhoz beérkezett adatok és az éves ajánlatkérések alapján 2014-ben a legtöbb megkeresés ingatlanügyekben (ingatlan adás-vétel, ingatlan bérlet, építkezés, ingatlanárverés stb.) érkezett.

„Bár az év második felétől valamelyest visszaesett a kategóriában érkezett ügyvédkeresések száma, összességében így is az ingatlanügyek dominálták. Az összes keresést tekintve, az ügyek 22,7 százalékát alkotta e jogterület, ez az érték majdnem 3 százalékos emelkedést mutatott a tavalyi évhez képest” – nyilatkozta a portál munkatársa, Kovács Ádám. A felmérés szerint az ingatlanügyekkel szinte megegyező számban kértek ügyvédi segítséget családjogi ügyekben is. (Egyébként az ügyvédek többsége online nem praktizál.)

„Ez a szám a 2013-as évhez képest valamelyest csökkent, a családjogi ügyek az összes megkeresés 20,8 százalékát tette ki, ez az érték tavaly 21,2 százalék volt. Adataink szerint az említett két területet ügyvédkeresések számában szorosan követik a pénzügyi ügyek (18%), valamint egy kis lemaradásban a büntető- (11%) és munkaügyek (10%).” – tette hozzá Kovács Ádám.

Az Ügyvédbróker.hu kimutatása szerint ma Magyarországon a legkevesebbszer balesetekkel és szerzői joggal kapcsolatos ügyekben keresnek ügyvédet.  „Az ügyek megoszlását tekintve azt tapasztaljuk, hogy az 1-2 százalékos eltérésektől eltekintve, arányaiban nincs változás az 2013-as és azt megelőző évekhez képest” – emelte ki Kovács Ádám. Ezzel szemben 2012-ben a cégjogi változások miatt duplájára nőtt az ügyvédkeresések száma.

Az Ügyvédbróker.hu az online ügyvédkeresések területi megoszlását is vizsgálta: az eszközt leginkább a fővárosban használják, a mérések szerint az összes keresés 45 százalékában kerestek budapesti ügyvédet.