Így védje kedvencét a forróságban

2018. augusztus 07. kedd - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

Kövessék a rend őreinek példáját és húzzanak cipőt a forró nyárban kedvenceik lábára, mert azokat süti a forró aszfalt – hangzik a zürichi rendőrség felhívása.

A hatóság felhívta a svájci nagyváros polgárainak figyelmet, hogy 30 C fokú levegő-hőmérsékletnél az aszfalt forrósága elérheti az 50-55 fokot – azaz égési sérüléseket szenvedhet a kutya lába.

Kép: swissinfo

Kép: swissinfo

A helyzet felmérésére egyszerű módszert ajánl a rendőrség: tegyünk kézhátunkat öt másodpercre az aszfaltra. Ha úgy érezzük, nem tudjuk tovább elviselni a meleget, ez azt jelenti, hogy kedvencünket is veszély fenyegeti.

A hőség miatt elrendelt munkavédelmi ellenőrzések: sok a probléma
A hőség miatt elrendelt munkavédelmi ellenőrzések: sok a probléma. A hőség idején előírt munkavédelmi szabályok betartása érdekében végzett ellenőrzéseknél a vizsgált 304 munkáltató közül 99-nél, az ellenőrzött 6869 munkavállaló foglalkoztatását tekintve 1141-nél találtak szabálytalanságokat.

A hatósági tanács: a kiskutyákat kapjuk fel – a nagyok esetében , ahol ez nem megy, húzzunk a toppancsukra a szakboltokban kapható „cipőt”, amely megvédi őket.

Ilyenben járnak a zürichi rendőrkutyák is. Nem csak a hőség miatt, hanem azért is, hogy bevetésnél védjék őket az üvegtörmeléktől való sérüléstől – s még azért is, hogy ne karmolják össze az autók üléseit, ha kábítószer után kutatnak…

(Forrás: Swissinfo)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.