Felfedezték a faék egyszerűségű parkolóórát

2019. május 14. kedd - 20:06 / piacesprofit.hu
  •    

Az alsó-szászországi Cloppenburg városában negyed óráig ingyen lehet parkolni. Legalábbis akkor, ha a polgármesteri hivatalban vásárolt homokóra méri autónkban az időt.

A cél: megkönnyíteni azok dolgát, akik tényleg csak nagyon rövid idő alatt kívánnak elintézni valamit. A parkolóórákon legalább fél órát kell beállítani, az pedig sok ahhoz, hogy beugorjunk a postára vagy egy boltba.

Kép: dpa

Kép: dpa

Így ha valaki nagyon kíván takarékoskodni, megvásárolja a homokóráját három euróért a Városházán, majd tapadókoronggal elhelyezi autójában, a szélvédő belső oldalán. Amennyiben az ősi időmérő szerkezet leesik, netán újra megfordítják, ugyanolyan bírság fenyeget, mint ha fizetés nélkül parkolnánk.

A fél életünk parkolóhely-vadászattal telik
A fővárosi autóvezetők ötöde hetente fél óránál is több időt tölt el parkolóhely kereséssel, amellyel a jelentős stressz és időveszteség mellett a környezetet is terhelik. Napjainkban már számos lehetőség van az egyszerű, hatékony és árban is kedvezőbb parkolásra.

Az ötlet népszerűnek bizonyult, már az első nap kereken 300 homokóra talált gazdára. Egyébként alkalmazzák azokat a parkolásnál egy bajorországi és egy baden-württembergi településen is. (Forrás: Der Spiegel).

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor