Hét baki, ami miatt kukában végezheti önéletrajz

2015. március 02. hétfő - 17:06 / piacesprofit.hu
  •    

Az önéletrajz az egyik legfontosabb eszköz egy új álláshoz. Ennek ellenére sok hibát elkövethetnek az álláskeresők. Megmutatjuk a hét leggyakoribb bakit, amik miatt a kukában végezheti egy álláskereső pályázat.

Kép: SXC

Túl rövid, semmitmondó önéletrajz

Az önéletrajzírás is speciális tudást igényel. Érdemes szakember segítségét igénybe venni, mintákat átnézni, vagy akár az elkészült CV-t szakavatottaknak elküldeni véleményezésre. (Oldalunkon, a Monster.hu – n például rengeteg hasznos tipp közül lehet szemezgetni a témában.) Az egyik gyakori hiba, hogy a pályázók csak korábbi munkahelyeiket sorolják fel, arról kevesebbet nyilatkoznak, hogy pontosan mivel foglalkoztak, milyen problémákat oldottak meg – írta együttműködő partnerünk a Monster.hu.

Túl hosszú, terjengős önéletrajz

Egy HR-esnek legfeljebb egy perce, de sokszor inkább fél perce van egy CV-re. Ha ebből nem jön át, mitől lehet érdekes a jelölt, akkor nincs tovább. Éppen ezért egy 4-5 oldalas, minden állomást részletesen ecsetelő CV inkább elveszi a kedvet az olvasótól.

A CV pozícióra szabásának hiánya

Akkor jó egy pályázat, ha a munkaadó azt érzi belőle, ezt kifejezetten neki küldte a jelölt, és ott akar dolgozni. Ha az „jön le”, hogy ezt a CV-t még 100 cég megkapta, nincs kapcsolódási pont a pályázó és a cég között, az rosszabb megítélés alá esik. Anonim pályázatoknál (amikor nem ismert az állás meghirdetője), ez értelemszerűen nem hiba, más esetekben igen.

Erre figyeljünk, ha jó önéletrajzot akarunk írni
A decemberi pangás után a munkaerőpiac is új életre kelt az év elején, majdnem másfélszer annyi új pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly év végén. A tavaszi plusz energia jól jöhet a munkahelyváltáshoz, a szakértők szerint az álláskeresés gyakran felér egy főállású foglalkozással.

„Minden munkakör érdekel”

Komolytalan az az álláskereső, aki a recepcióstól a beszerzőn át a pénzügyi vagy marketing asszisztensig minden meghirdetett munkakört megpályáz, amire csipetnyi esélyt érez.

Csapnivaló nyelvhelyesség és helyesírás

Még a legnagyobb elismerést kiváltó cégnevek, eredmények és szakmai tapasztalatok felsorolása is igen hiteltelennek tűnhet katasztrofális helyesírással tálalva. Elég csak arra gondolni, mennyire komolytalannak hat az önéletrajzban például a ”komenikáció”, vagy a ”kommonikáció” szavak emlegetése egy, a személyes kapcsolatteremtésre nagy hangsúlyt helyező munkakörben. Tipp: ha bizonytalannak érezzük magunkat a területen, inkább kérjünk segítséget, mielőtt elküldjük a CV- t!

A cég kéréseinek figyelmen kívül hagyása

A munkaadók a hirdetésekben általában felsorolják elvárásaikat és kéréseiket (fotó, bérigény, jelentkezési határidő, referenciaszemély megjelölése). Ha ez elmarad, akkor ennek hiányát jobb (és ritkább) esetben írásban jelzik, rosszabb esetben a kukában végzi CV-nk.

A cég elvárásainak figyelmen kívül hagyása

Az álláshirdetések központi része az elvárások rovat. Akadnak ugyan munkaadók, akik itt túl magasra teszik a lécet és egy-két tényezőből hajlandóak engedni. Aki azonban az alapvető kitételeknek nem felel meg, annak nem érdemes jelentkeznie. Hogy mi lehet alapvető kitétel? Ez pozíciótól, cégtől, hirdetéstől függ. Nemzetközi cégnél a nyelvtudás hangsúlyos, mérnöki szakmák diploma nélkül biztosan nem tölthetők be, vezetői poszton pedig a megfelelő szakmai tapasztalat vagy a vezetői múlt lehet „KO-kritérium”.

A monster.hu tippjei CV-íráshoz és minták ITT.

MILYEN A JÓ ÖNÉLETRAJZFOTÓ?
Hiába egy jól összeállított önéletrajz, álláspályázatunk könnyen elbukhat egy rossz fotó miatt. Ugyan a személyzeti szakember csupán egy-két percet tölt el egy cv-vel, a fénykép keltette hatás meghatározó lehet. Milyen egy jó kép? Milyen hibákat követnek el a pályázók?