Gondolkozott már róla, hol dolgozna a legszívesebben?

2018. június 27. szerda - 10:15 / piacesprofit.hu
  •    

Változatlanul az Egyesült Államokban szeretne a legtöbb külföldi dolgozni, míg Németország a második legnépszerűbb. A Brexit ellenére London a legvonzóbb munkahely maradt külföldiek számára, utána New York és Berlin következik. Az élcsoportban van még Barcelona, Amszterdam. Páris és Sydney lejjebb került, Tokió csak tizedik.

A Boston Consulting felméréséhez, milyen országokba, városokba és milyen méretekben áramlik munkaerő külföldről, 197 ország kereken 366.000 munkavállalóját kérdezte meg.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Mint kitűnt, világviszonylatban változatlanul az Egyesült Államok a legvonzóbb azok számára, akik külföldön kívánnak dolgozni és London után, amely a Brexit ellenére a legkeresettebb város maradt, New York következik.

Németország, amely a négy évvel ezelőtti vizsgálatnál még a 4. helyen volt, immár a 2. legnépszerűbb, Berlin a harmadik a

Már a magyarok járnak át napszámosként Romániába
Százával járnak a Békés megyei határvidékről aradi gyárakba dolgozni. Pedig ott nincs társadalombiztosítás – de a fizetés több mint a közmunka, a munka jobb, mint a napszám, és a pénzbehajtók nem érik utol az embert.

városok sorában. A további ország-sorrend: Kanada, Ausztrália, Nagy-Britannia, Spanyolország, Franciaország, Svájc.

Ausztria a 11. helyre került és különösen népszerű a magasan képzett, vezető posztokat betöltő munkavállalók számára.

Érdekes módon ugyanakkor minden második osztrák úgy nyilatkozott, hogy szívesen dolgozna külföldön – elsősorban olyan országban, amelynek érti a nyelvét: tehát német, vagy angol nyelvterületen. A britek 62 százaléka, a franciáknak csaknem 70 százaléka áll készen, hogy kedvező lehetőség esetén külföldön dolgozzék.

(Forrás: Börse-Express)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.