Gólzáporos, fordulatos meccseken dőltek el a helyezések

2014. június 25. szerda - 17:08 / piacesprofit.hu
  •    

A torna első mérkőzése végig kemény, harcos küzdelmet hozott az Olimpikonok/Sztársportolók és az Üzletemberek csapata között. Szervezett csapatjátékot láthatott a közönség, sok kidolgozott, ám kihagyott helyzettel.

Az Üzletemberek megbízható védekezésében döntő szerepe volt a Fejes Tibor – Sebestyén László hátvédsornak. Az 1:1-es döntetlennel végződött meccs azt vetítette előre, hogy nehéz dolga lesz a Parlamenti Képviselők csapatának, ha gólt akar rúgni ennek a két, stabilan védekező csapatnak. A Martinek János és Novák Ferenc olimpiai bajnokokat is felvonultató Olimpikonok/Sztársportolók a következő mérkőzésük során is bebizonyították a küzdőképességüket, ám rengeteg helyzetet kihagytak, míg a Parlament jól használta ki a helyzeteit, és nyert 5:0 arányban, ezzel rácáfolva a kevés gólos meccset jósolókra.

A várakozással ellentétben gólzáporos eredmény született a TOP Kupa első helyét eldöntő, a Parlamenti Képviselők és az Üzletemberek közötti mérkőzésen is. Az Üzletemberek csak egy esetleges győzelemmel lettek volna kupagyőztesek, míg döntetlen esetén biztosak lehettek a második helyezésükben. Az Üzletemberek 2:0-ás, majd 5:3-as vezetésük után már-már úgy érezhették, hogy bajnokesélyesek. A második félidő derekán azonban fordított a Parlament.

Bácskai János, Csampa Zsolt és Tiba István vezérletével egymás után 3 gólt rúgtak a képviselők, ezzel 6:5-ös vezetést szerezve. A végig nagy iramú, változatos játékot hozott mérkőzés végső fordulatát Nemes Ivó parádés egyéni akciója hozta, amelynek végén egyenlített az Üzletemberek csapata, miután egy esernyőcsel utáni ballábas kapás lövés állította megoldhatatlan feladat elé a Parlament kapusát. A 6:6-os végeredmény azt jelentette, hogy a Parlament lett a TOP Kupa győztese. Az első helyezettnek járó kupát a Magyar Zoltán szövetségi kapitány és Varga József játékos-edző által irányított Parlament csapat kapitánya, Tiba István vette át. A gólkirály Temesi Norbert lett, a csapatok legjobb játékosainak járó különdíjakat Cservák Sándor (Parlament), Kristóf András (Olimpikonok/Sztársportolók), Gelencsér Gábor (Üzletemberek) vehették át. A díjakat Csampa Zsolt a Parlament Sportegyesület elnöke, Forgács István tornaigazgató, Fejes Tibor az E.ON Energiakereskedelmi Kft. tömeges marketing és értékesítési vezetője és Nemes Ivó a Kayser Automotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adták át.

Az esemény fővédnöke: Dr. Kövér László, a Parlament elnöke

Az esemény védnöke: Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára

Végeredmény:

I. helyezett: Parlamenti Képviselők

II. helyezett: Üzletemberek

III. helyezett: Olimpikonok/Sztársportolók

Főtámogatók:

MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

Budapesti Elektromos Művek Nyrt.

Támogatók:

Horfer Serleg Kft.

Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Porsche Hungária Kft

Médiatámogató:

Piac & Profit Üzleti Magazin

Az eseményt a HGS PR Ügynökség és a Parlament SE szervezte