Felfegyverzett nemzetek

2018. július 17. kedd - 20:14 / kfarkas
  •    

Minden egyes amerikaira, nőre, férfire és gyermekre több mint fejenként egy kézifegyver jut. Egyetlen más nemzet, még a polgárháborús övezetnek számító Jemen sem ennyire felfegyverzett.

Ha kitör az apokalipszis, az amerikaiaknak nem lesz gondjuk a fegyverekkel – legalábbis ez derül ki a globális Small Arms Survey 230 országra kiterjedő 2017-es adatokat összesítő felméréséből. Eszerint ugyanis a világban a civil lakosság „kezén” (legálisan) 857 millió kézifegyver található, ennek 40 százaléka, 398 millió darab a mintegy 320 milliós lakosságú Egyesült Államokban.
Infographic: U.S. Civilians Own 393 Million Firearms | Statista You will find more infographics at Statista

Az amerikaiak ezzel az egy főre jutó fegyverek tekintetében is toronymagasan vezetnek a többi ország között: fejenként 1,2 darab gyilkos vas jut minden lakosra. A lakosság és a kézifegyverek számának arányát felsoroló kutatás szerint az egy főre eső fegyverek tekintetében a második helyet Jemen szerezte meg, ahol 100 lakosra 52,8 fegyver jut, míg a harmadik helyet Montenegro és Szerbia holtversenyben szerezte meg, 39,1 darabbal, magyarán minden harmadik szerbnek van kézifegyvere.

Meglepő módon az előkelő nyolcadik helyen szerepel Finnország, 32,4 fegyverrel, és tisztes 10. helyet szerzett Izland, 31,7 fegyverrel.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.