Ezeket a légitársaságokat messziről kerülje!

2010. március 31. szerda - 14:57 / piacprofit.hu
  •    

Az európai légtérben repülési tilalom hatálya alá eső légitársaságok listájára két új ország került fel, Szudán és a Fülöp-szigetek, mely országok valamennyi légi fuvarozóját kitiltották az európai légtérből.

A légi utasok biztonságának érdekében az Európai Bizottság háromhavonta nyilvánosságra azon légitársaságokat tartalmazó listáját, amelyek az alapvető biztonsági előírásoknak sem felelnek meg. Az EU-n belül működési tilalom alá tartozó légitársaságok listáján, avagy a „feketelistán" szereplő társaságok repülői nem repülhetnek be az európai légtérbe.

17 ország valamennyi légi fuvarozója – mindösszesen 278 társaság – áll működési tilalom alatt: Angola, Benin, Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK), Dzsibuti, Egyenlítői Guinea, Gabon (a három, korlátozások és feltételek mellett üzemelő fuvarozó kivételével), Indonézia, Kazahsztán (a korlátozások és feltételek mellett üzemelő egy fuvarozó kivételével), a Kirgiz Köztársaság, Libéria, Sierra Leone, Szváziföld és Zambia.

10 légi fuvarozó működése csak korlátozásokkal és meghatározott feltételek betartása mellett engedélyezett: ezek az Air Koryo (Koreai Népi Demokratikus Köztársaság), a TAAG Angola Airlines, az Air Astana (Kazahsztán), az Air Iran (Irán), a Gabon Airlines, az Afrijet és az SN2AG (Gabon), az Air Bangladesh, az Air Service Comores és az Ukrainian Mediterranean Airlines (Ukrajna).

A frissített feketelista megtekinthető a Bizottság ezen oldalán.