Ennyi tényleg elég a sikerhez?

2019. január 04. péntek - 18:20 / piacesprofit.hu
  •    

Hogyan tanuljunk meg valami újat? Szenteljünk rá egy hónapon át napi 45 percet – és sikeresek lehetünk.

A rendkívül magas intelligenciaszinttel rendelkező TED-közösség egyik tagjától származik a módszer arra, hogyan lássunk hozzá egyfajta új ismeret megtanulásának. Gyakran azért adjuk fel a kísérletet már az elején, mert butának érezzük magunkat, és ez nem jó… Megfelelő előkészület szükséges hozzá – és az elhatározás, hogy az első ütemben egy hónapon át, napi háromnegyed órát rászánunk a feladat megoldására.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Először készüljünk fel, szerezzük be a szükséges irodalmat vagy videókat, CD-ket, amelyek segíthetnek. De ne túl sokat, csak az alapvetőket, a túlzott ismeretanyag csak zavaró lehet.

Alakítsunk ki valamilyen kezdeti képet arról, aminek elsajátítására készülünk: például, hogyan

Egy jó fotó már fél siker
Szakmai kapcsolatteremtő portálok, mint az amerikai Linkedin vagy a német Xing, nem kevés embernek szolgáltak már munkalehetőséggel. Még többnek is szolgálhattak volna, ha azok megfelelő fotót tettek volna fel a portálra.

lehet otthon kenyeret sütni, vagy hogy miből áll a jóga. Ha még mindig nem lett erősebb az érdeklődésünk, kössük a tanulást valami olyanhoz, amit szeretünk, és jó hangulatot ad: hallgassuk kedvenc zenénket kenyérsütés közben – vagy hívjuk meg a jógához értő barátunkat, s együtt, beszélgetve avasson be.

Talán a legfontosabb – a kitartás. Az első időben gyakran elmaradnak a sikerek, úgy érezzük, hiába próbálkozunk, nem megy. Ha viszont végigcsináljuk egy hónapon át a napi 45 percet, nagy esélyünk van arra, hogy megtanuljuk legalább alapjaiban, amit szeretnénk.

(Forrás: TED-Talk)