E-learning megoldás a HP-től

2002. május 13. hétfő - 15:29 / PP Online
  •    

Egy vállalat csak akkor tudja megőrizni vezető piaci pozícióját, ha alkalmazottai percre kész ismeretekkel rendelkeznek. Amikor kulcsfontosságú a gyors információáramlás a munkatársak, partnerek, ügyfelek felé, ugyanakkor az információtengerből hatékonyan kell kiszűrni mindazt, ami számunkra hasznos, az oktatás és képzés már stratégiai fontosságú kérdés - hangzott el Molnár Anita, a Hewlett-Packard Magyarország Kft. termékmenedzserének prezentációjában a Piac és Profit áprilisi konferenciájának szünetében.

A HP integrált oktatási szemléletének lényege, hogy egységes rendszernek tekinti az oktatást: nem elszigetelt tanfolyamokat vagy oktatási modulokat, hanem az üzleti célokkal és kritikus sikertényezőkkel összhangban álló oktatási megoldásokat nyújt 25 év oktatási tapasztalatára támaszkodva.

Ön is bizonyára szembesült már a következő kihívásokkal:
– Hogyan tehetném hatékonyabbá kollégáim, beosztottaim munkavégzését?
– Az elengedhetetlenül szükséges képzés hogyan egyeztethető össze a munkaterheléssel?
– Hogyan tudják a cég dolgozói követni a folyamatos, és egyre gyorsabb szervezeti változásokat?
– Hogyan tudom az információt a versenytársaknál gyorsabban továbbítani az alkalmazottak, üzleti partnereim és ügyfeleim felé?
– Hogyan tudom az egész országban, sőt külföldön dolgozó munkatársak rendszeres képzési igényeit kielégíteni?
– Hogyan tudnak hatékonyan együtt dolgozni a virtuális munkacsoportok?
– Hogyan tudom mérni a képzésbe fektetett összeg megtérülését?
Válasz: az e-learning központú oktatási megoldások, melyek lehetővé teszik a képzési tartalom helytől és időtől független elérését, az oktatási tevékenység teljes körű adminisztrációját, beleértve a vezetői jóváhagyásokat és költségelemzéseket is. A HP oktatási megoldása az ügyfél cégkultúrájához, üzleti céljaihoz, igényeihez és lehetőségeihez igazodik. A képzési stratégiának megfelelő oktatási tartalom számtalan módon eljuthat a végfelhasználókhoz.

A HP Oktatás tanácsadási, integrációs és projekt szolgáltatások az alábbiakból épülnek fel:
– szükséglet felmérés
– képzési, oktatási terv kidolgozás, stratégia felállítás
– megoldás, (program) fejlesztés, és -menedzsment
– képesítő programok megtervezése, kidolgozása, megszervezése/ HP IT szakértői képesítő programok
– tananyag-, tartalom kidolgozás
– Infrastruktúra létrehozása.

A HP – bérleti vagy előfizetéses konstrukció keretében biztosított – virtuális oktatótermeiben tarthatnak szemináriumokat, tanfolyamokat vagy megbeszéléseket földrajzilag elszórtan dolgozó munkatársaik, üzleti partnereik és ügyfeleik számára tetszőlegesen kiválasztott helyszíneken. A HP igény szerint további teljes körű online szolgáltatásokkal járul hozzá a program sikeréhez mint például tartalomfejlesztés, train-the-trainer szolgáltatások.