Érdemes meggondolni, pancsoljunk-e a Trevi-kútban

2019. augusztus 11. vasárnap - 18:09 / piacesprofit.hu
  •    

Négyszáz euróba kerülhet, ha valaki helyet foglal a római Spanyol lépcsőn és ötszázba, ha belép a Trevi kútba. Az olasz főváros drákói intézkedésekkel kívánja megóvni a piszkítóktól, rongálóktól a történelmi belvárost.

Míg Audrey Hepburn és Gregory Peck híres Római vakáció című filmjükben még ülhettek a Spanyol lépcsőn, Anita Ekberg pompás testével bemerülhetett a Trevi-kútba, erre immár nem lenne lehetőségük.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az Ötcsillag Mozgalom vezette római közigazgatás most bevezetett előírásai szerint a turistákat a rendőrök a kísérleti időszakban csak figyelmeztetik, hogy rendbontást követnek el, de azután következik a kemény pénzbüntetés.

Eltüntették a Colosseum környékéről római harcosnak öltözött figurákat is, akikkel a turisták – pénzért – fényképezkedhettek és nem megengedett, hogy valaki akár egy gyerekkocsit gurítson le a híres, 174 fokból álló lépcsőkön. Azok egyébként, amint a The New York Times beszámolójából kitűnik, kifogástalan állapotban vannak, mióta a Bulgari luxustermékeket forgalmazó vállalkozás három éve másfél millió eurót adományozott tíz hónapon át tartó felújításukra.

Oda megyünk nyaralni, ami jól néz ki az Instagramon
A negyven év alattiak kétharmada világszerte a közösségi médiumokban közzétett posztokból merít ötleteket a nyaraláshoz, a tizenévesek pedig tízből hatan az alapján választanak úticélt, hogy mennyire lesz könnyű az átélt élményekből népszerű Instagram posztot készíteni.

A lépcső aljánál lévő boltok tulajdonosai nem lelkesednek a sok római által is túl szigorúnak tartott rendszabályért. A turisták ugyanis most már nem a lépcsőt piszkítják ételmaradékkal, hanem a boltok előtt leülve ott csepegtetik el a fagylaltot és az üdítőt.