Budapest megússza a szmogriadót?

2010. január 31. vasárnap - 11:49 / MTI
  •    

A szombati mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A hivatal közleménye szerint a légszennyezettséget mérő műszerek adatai alapján a tájékoztatási fokozat fenntartásának feltételei már nem állnak fenn – a szállópor szombati átlagértéke minden fővárosi mérőponton a tájékoztatási küszöbérték alatt volt, és folyamatosan csökkent. Mint írták, a kedvező változás főként annak volt köszönhető, hogy Budapest térségében a megélénkülő szél mellett jelentős mennyiségű hó hullott, amely megtisztította a város levegőjét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap hajnali jelentése szerint a szél a délutáni óráktól főként a budai oldalon megerősödhet, ezért valószínű, hogy a szállópor koncentrációja az egészségügyi határérték alatti szinten alakul.

A vonatkozó jogszabályok alapján a főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát megszünteti – tartalmazza a közlemény.