Bizottság vizsgálja, miért késett 3 percet a vonat

2019. április 23. kedd - 20:07 / piacesprofit.hu
  •    

A svájciak átlag 72 alkalommal utaznak vonaton egy évben és összesen csaknem 2.500 kilométert tesznek meg. Most azonban elégedetlenkednek kiváló vasúti hálózatukkal, mert előfordul, hogy 3 percet is késnek a járatok...

A régi mondás szerint órát lehet igazítani az alpesi ország vonataihoz, de úgy tűnik, ez már nem mindig igaz. A szerelvények több, mint 90 százaléka mindenesetre változatlanul pontosan érkezik, de előfordul, hogy több perces, netán még hosszabb késések is vannak, például a különösen forgalmas Zürich-Bern vonalon. Összehasonlításul: az ugyancsak meglehetősen jó hírű német hálózaton minden negyedik vonat pontatlan.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A svájci vasút most vizsgáló bizottságot küldött ki a helyzet felmérésére és a probléma megoldására. A szakértők nehéz feladatról beszélnek, hiszen az országban európai viszonylatban messze a legnagyobb a jelentősége a vasúti közlekedésnek. A 2.500 km-el szemben az ugyancsak hegyes Ausztriában átlagosan csak évi 1.500 kilométert tesz meg a polgár vonaton, Lengyelországban 500-at, míg Dániában mindössze 37-et…

A szakértők a hálózat egyre nagyobb sűrűségével és az ebből eredő felújítási munkákkal indokolják a késéseket és azt mondják: már az is nehéz, hogy fenntartsák a jelenlegi helyzetet. (Forrás: Swissinfo)

Jó árakkal is nehéz betörni a nagyok közé
A 28 országban, köztük hazánkban működő Flixbus anyacége Németországban Flixtrain néven csinál konkurenciát az állami vasúttársaságnak.