Az öt legidegesítőbb álláskereső típus

2014. szeptember 18. csütörtök - 20:38 / piacesprofit.hu
  •    

Habár állást találni nem könnyű senkinek sem, azért a munkáltatók sincsenek mindig könnyű helyzetben a kiválasztásnál. Különösen azokkal az álláskeresőkkel, akiket most röviden bemutatunk.

Kép: Freestock

Ahogyan az álláskeresők szapulják a HR-eseket, úgy a személyzeti szakembereknek is megvan a véleményük némely álláskeresőről, hogy kik különösen idegesítőek. Együttműködő partnerünk, a Monster.hu öt különböző típust gyűjtött egybe. (Van aki el sem jut az állásinterjúig, mert már a motiváűciós levélben elköveti a legrosszabb hibákat.)

1. A közhelyhalmozó

Nos, ők a HR-esek és interjúztatók 8 napon túl is igen nehezen gyógyuló szakmai ártalmai. Mert a tartalom és a forma náluk nagyjából még a helyén is van az állásinterjún: “mindössze” a lényeg, a személyesség és az önazonosság hiányzik minden megnyilvánulásukból. Így aztán sikeresen valósítják meg a “12 egytucat” típusú, futószalagon gyártott állásinterjú szerepléseket.

2. A szerepjátékos

Jellemzője: a valóshoz képest mindenképp szebb, jobb vagy legalábbis más képet szeretne sugallni magáról. Viselkedése fakadhat önbizalomhiányból, de épp abból is, hogy általa vélelmezett HR-es elvárásoknak, szempontoknak akar görcsösen megfelelni vagy valóban “vaj van a fején.” Így aztán rendszeres hobbiként sportot füllent az interjún, nyelvtudását szóban rögtön feltornássza a valósnál magasabb szintre, ám az interjú idegennyelvi blokkjában hamar kiderül a turpisság.

Kreatív munkaerőre vágyik? Legyen kreatív a hirdetés is!
„Az álláshirdetések piaca gyökeres megújulást igényel” – véli a munkaerő- közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó Job. Az elmúlt években mind a munkaerőpiacon, mind pedig a marketingkommunikációban lezajlott forradalom az álláshirdetésekben nem tükröződik. Többségük unalmasan megfogalmazott, sokszor szinte szó szerint ismétlődő állásleírást tartalmaz anélkül, hogy az állást kínáló cégről bármilyen részletet meg lehetne tudni.

3. A job-hopper

Ők azok a többnyire piacképes szakmákkal felvértezett, professzionális CV-vel érkező, valóban bombasztikus állásinterjús szerepléseket produkáló pályázók – akiknek igazából eszük ágában sincs hosszú távon elköteleződni egy adott cég mellett. Így jószerével a munkaszerződésük aláírásakor már kifelé tekintgetnek és az első, kedvezőbb jövedelmet kínáló állásajánlat hallatán, azonnal odébbállnak.

4. A szűkszavú

A szűkszavú álláskereső igen talányos. Habár az önéletrajza gyakran kiváló szakembert valószínűsít, egyáltalán nem kenyere a kommunikáció és az önmarketing. Így aztán harapófogóval kell belőle kihúzni a mondatokat és az interjú fél-háromnegyed órája alatt bármilyen képet alkotni róla komolyan emberpróbáló feladat.

5. A menedzser mama

Ő nem magának keres állást, hanem a kisfiának/kislányának. Nem nyugszik, buzgón tárcsázza a cégeket és tart félórás monológokat az állásexpókon a meghökkent HR-eseknek gyermeke fantasztikus képességeiről. A legmesszebbre merészkedők pedig még az állásinterjúkra is bebocsátást akarnának.

Jó tanácsok állásinterjúhoz – ezúttal a munkáltatónak
Az állásinterjú keresőszóra adott találatok döntő többségben a pályázónak adnak tanácsokat. A munkaadó felvételi interjúval kapcsolatos tevékenységére, magatartására vonatkozóan viszont kevés helyen találunk javaslatokat, módszereket, pedig ez a beszélgetés meghatározó tényező, legtöbbször a döntés előkészítésének záró eleme.